Στο παγωμένο κτίριο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο, βρέθηκε, σήμερα, αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ μαζί με τον βουλευτή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Σάκη Βαρδαλή, καθώς και τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Ζιώγα.


Το ΤΕΙ παραμένει χωρίς θέρμανση εδώ και δυο χρόνια, καθώς η προμήθεια πετρελαίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει «μπλοκάρει» στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για λόγους που σχετίζονται με τη διαγωνιστική διαδικασία. Επίσης, το Συμβούλιο του ΤΕΙ αποφάσισε αναστολή της λειτουργίας των Εστιών και ανακοίνωσε στους 210 φοιτητές που διαμένουν εκεί ότι θα πρέπει να τις εγκαταλείψουν μέχρι την 1η Μάρτη, καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς από τα θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούν.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, μετά και την ενημέρωση που της έγινε από τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος, δεσμεύτηκε να παρέμβει με τους εκπροσώπους του Κόμματος τόσο στην Βουλή όσο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να δοθεί τώρα λύση στη θέρμανση του Ιδρύματος και των Εστιών.