xasis_gia_germania_20140209_01.jpg

Ένας 30χρονος Αλβανός θεωρείται, από την αστυνομία, ο εγκέφαλος σπείρας που διακινεί χασίς, από την Αλβανία στη Γερμανία, μέσω Ελλάδας.

Εναντίον του, όπως κι εναντίων τεσσάρων μελών της σπείρας, ηλικίας από 33 ως 58 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «σύστασης και συμμορίας», της παράβασης του Νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», της «πλαστογραφίας πιστοποιητικών» και της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης».

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, το 2013, ο 30χρονος Αλβανός με τους συνεργούς του, έβγαζε χασίς με Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα προς τη Γερμανία. Αρχικά οι μεταφορείς του περνούσαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα με τα πόδια και, στη Θεσσαλονίκη, έκρυβαν τα ναρκωτικά σε ειδικές κρύπτες Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία ξεκινούσαν για τη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας μεταφοράς, τον Μάιο του 2013, εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Γερμανίας από Γερμανούς αστυνομικούς, 33χρονος Έλληνας, μέλος της συμμορίας, καθώς στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 40 κιλά κάνναβης.

Η συμμορία φρόντιζε να εκδίδει πλαστές ταυτότητες, πράσινες κάρτες για τα αυτοκίνητα, ασφαλιστήρια συμβόλαια, ακόμη κι έγγραφα μεταβίβασης για να δικαιολογήσουν την υποτιθέμενη αλλαγή ταυτότητας του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.