paok_basket_panigiria_rodos_kolossos_paok_67_69_20141227_01.JPG

 

Ο κάτοχος του δεύτερου εισιτηρίου για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ θα γίνει γνωστός σήμερα το απόγευμα, μετά το μεγάλο ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό (17:00, Novasports 3).

Με μεγάλη καθυστέρηση, μετά τα όσα προηγήθηκαν στην υπόθεση του προημιτελικού των δύο «αιωνίων» αντιπάλων, ο αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα στο κλειστό της Πυλαίας, καθώς το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τελικά τους «πράσινους».

Η ομάδα που θα επικρατήσει θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πάτρας, που έχει ήδη προκριθεί, με έπαθλο το πρώτο εγχώριο τρόπαιο της χρονιάς, σε ημερομηνία που θα οριστεί από την ΕΟΚ την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη χωρίς τον Γκάνι Λαβάλ, αν και ο νεοαποκτηθείς Νιγηριανός σέντερ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον ώμο του. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έκρινε ότι δεν ήταν έτοιμος κι έτσι το ντεμπούτο του παίκτη στο «τριφύλλι» αναβάλλεται, πιθανότατα γιατην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του Top 16 της Ευρωλίγκας με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. .

Το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ είναι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης. Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ έχει ενοχλήσεις στη μέση από τον αγώνα με τον Κόροιβο και δεν έχει καταφέρει την εβδομάδα που προηγήθηκε να κάνει ούτε μία ολόκληρη προπόνηση. Η συμμετοχή του αναμένεται να αποφασιστεί λίγο πριν το τζάμπολ του αγώνα.

Στο παρελθόν οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 10 φορές στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Παναθηναϊκό να μετράει 9 νίκες. Η μοναδική επιτυχία του «δικεφάλου» του Βορρά έχει καταγραφεί το 1991, όταν στον ημιτελικό είχε επιβληθεί 77-76 εκτός έδρας.