Η Τροχαία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει του εορτασμού των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.


Για το τριήμερο αυξάνεται η παρουσία της Τροχαίας και τα μέτρα αστυνόμευσης, ειδικά στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων. Θα διατεθούν πεζοί τροχονόμοι σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενώ συνεργεία ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση) θα υπάρχουν στις εθνικές οδούς. 

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.) και θα ισχύσουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις. 

Επίσης, τροχονόμοι θα συμβουλεύουν τους οδηγούς που θα περνούν από διόδια και θα τους ενημερώνουν για τις καιρικές συνθήκες. 

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως : 

Παρασκευή (20-2-2015) για το ρεύμα εξόδου : 16.00-21.00 
Σάββατο (21-2-2015) για το ρεύμα εξόδου : 08.00-13.00 
Καθαρά Δευτέρα (23-2-2015) για το ρεύμα εισόδου: 15.00-21.00 

Τι να προσέξουμε
Σε περίπτωση που κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οδηγοί παρακαλούνται: 
να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση 
να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου. 
να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους. 
σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.