Ιδιαίτερα δηκτικός είναι, στην επίσημη απάντησή του, μέσω της ιστοσελίδας του, ο παραιτημένος, πλέον, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας.


Ο κ. Ζέρβας, με την τελευταία πρόταση της ανακοίνωσής του, αφήνει σαφώς υπόνοιες για αποκεφαλισμό του, αφού κάνει λόγο για το... χορό της Σαλώμης. Δηλώνει, επίσης, ότι παραμένει πιστός στις αρχές που τον ώθησαν να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πως θα συνεχίσει να πορεύεται με αυτές...

Η πλήρης ανακοίνωση του κ. Ζέρβα έχει ως εξής:

Στρατεύτηκα το 2010 σε ένα κίνημα για την πόλη, σε μια συλλογική προσπάθεια για να αλλάξει ένα σύστημα που κράτησε τη Θεσσαλονίκη στάσιμη και δεν επέτρεψε στη δημιουργία, στην ανάπτυξη, στην αισθητική να ανθίσουν.
Βασιζόμενος στις αρχές της καθημερινής επαφής με το δημότη, της συμμετοχής του δημότη αλλά και της προσφοράς στο δημότη. Στις αξίες της άοκνης εργατικότητας, του σχεδιασμού του εφικτού, αλλά και της παραγωγής χειροπιαστού έργου. Της συνέπειας λόγων και πράξεων. Της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας, απέναντι στις «κλειστές» παρέες, στους διαδρομισμούς, στην αλαζονεία. Ενάντια σ’ αυτή τη λογική, που οδήγησε -και νομοτελειακά οδηγεί πάντα- στην παρακμή.
Κουβάλησα στη συλλογική αυτή προσπάθεια την προσωπική μου «προίκα», υπηρετώντας αγαθούς σκοπούς και στόχους. Εκπροσωπώντας διαφορετικούς ανθρώπους με την ίδια όμως αγωνία και αγάπη για την πόλη. Δουλεύοντας σκληρά από όποια θέση μου ανατέθηκε.
Δυστυχώς η αταλάντευτη στάση σ’ αυτές τις αξίες, σήμερα, όχι μόνο δεν επιβραβεύεται, τουναντίον αποτελεί και λόγο απομάκρυνσης.
Δηλώνω παρών στις αξίες και τις αρχές, αμετακίνητος σε όσα πρεσβεύω όλα τα χρόνια που συμμετέχω στα κοινά. Με την ίδια συνεπή στάση, η οποία πρόσφατα επιβεβαιώθηκε από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Στόχος μου ήταν και παραμένει η σκληρή δουλειά, η αποτελεσματικότητα, η ποιότητα, αλλά  και η ακεραιότητα. Πιστεύω ότι είμαστε η γενιά που θα δημιουργήσει μια νέα αντίληψη διοίκησης, μέσα από ένα νέο σύστημα αξιών, μέσα από διαρκή επαφή με τους πολίτες, με διαχείριση του παρόντος αλλά και υπηρετώντας ένα υλοποιήσιμο όραμα για το μέλλον.
Η αναφορά μου στους πολίτες και την πόλη της Θεσσαλονίκης παραμένει η ίδια. Με αξιώματα ή χωρίς. Με όσους μένουμε πιστοί στο όνειρο για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη θα περπατάμε στους ίδιους δρόμους, θα εργαζόμαστε για τους ίδιους στόχους, θα μοιραζόμαστε την ίδια ελπίδα. Και όλα αυτά ελπίζω χωρίς άλλες θυσίες στο μαγευτικό χορό της Σαλώμης.