Δεν έχει κοπάσει, ακόμη, ο κουρνιαχτός, από την αποπομπή Ζέρβα, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Σήμερα, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πήραν τη σκυτάλη.

Μετά την δημοσιοποίηση της απομάκρυνσης του δημοτικού συμβούλου της «Πρωτοβουλίας» Κώστα Ζέρβα, από τη θέση του αντιδημάρχου που κατείχε και του προέδρου σε δυο από τις πιο σημαντικές επιτροπές του δήμου Θεσσαλονίκης (Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής), αλλά και τη δήλωση του ίδιου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε, με νόημα:

«Η παύση ενός αντιδημάρχου είναι δικαίωμα του δημάρχου. Όταν, όμως, γίνεται μέσα σε ένα εξάμηνο από την πανηγυρική τοποθέτησή του κι ο ίδιος ο ‘‘παραιτηθείς’’ εκφράζει την ελπίδα του να σταματήσουν οι αποκεφαλισμοί, το ερώτημα παραμένει: Ποιος είναι ο Ιωάννης, ποιος ο Ηρώδης και –κυρίως- ποια η Σαλώμη στο δήμο Θεσσαλονίκης; Και για ποιον λόγο τιμωρείται με απομάκρυνση ο ‘‘παραιτηθείς’’ αντιδήμαρχος, αν και υπηρέτησε –όπως υποστηρίζει- αξίες»;

Ανακοίνωση για την παραίτηση του αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2/2/2015, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε τη συνεπή στάση του σε όσα εξαρχής είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης  σε σχέση με την στήριξη των συμβασιούχων του Δήμου που δικαιώθηκαν πρωτόδικα, στάση που είχε κρατήσει αρχικά και ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.» Οπως καταγγέλεται «αντίθετα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποφάσισε μονομερώς και παρά τις ρητές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να εφεσιβάλει πρωτόδικη απόφαση που δικαίωσε εργαζόμενους του Δήμου, τη στιγμή μάλιστα που τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου είχαν ήδη κληθεί σε απολογία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, απειλούμενα και με έκπτωση από το αιρετό αξίωμά τους, επειδή εφάρμοσαν, ως όφειλαν, την παραπάνω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».
Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση «ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα δεν αφορά μόνο τα «εσωτερικά» της παράταξης του κ. δημάρχου, αλλά στρέφεται ευθέως κατά της δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου  Θεσσαλονίκης» ενώ εκφράζεται η πλήρη αντίθεσή της παράταξης στην απομάκρυνση του κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα από τα καθήκοντά του.