DSCF2669

Απορρίφθηκε, την περασμένη Παρασκευή, από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η αίτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής υπέρ της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος Α.Ε., που εκδίδει την εφημερίδα Αγγελιοφόρος.

 

Η εργοδοσία ζητούσε την προσωρινή διαταγή που θα την απάλλασσε από τις απαιτήσεις πιστωτών, έως ότου εκδοθεί απόφαση για την αίτηση που έχει καταθέσει ώστε να υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα –και η οποία συζητήθηκε την Παρασκευή στο ίδιο δικαστήριο. Η μη έκδοση απόφασης σημαίνει πως, πλέον, οι πιστωτές της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ,  μπορούν να διεκδικήσουν τα χρεωστούμενα.

Είναι το δεύτερο παρόμοιο αίτημα που απορρίπτεται.

Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας προσκόμισαν στο δικαστήριο δηλώσεις 90 εργαζομένων, οι οποίοι παρείχαν τη συναίνεσή τους για την έναρξη της διαδικασίας εξυγίανσης και τη ρύθμιση των οφειλών τους. Υπέρ της εταιρίας ήταν και το ΙΚΑ.

Αντίθετα, ομάδα οκτώ εργαζόμενων (δημοσιογράφων και τεχνικών), παρέστη στο δικαστήριο και υποστήριξε πως το πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρίας δεν είναι βιώσιμο και υποκρύπτει δόλο. Τη μη υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 99 ζήτησε και ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης.

Η εταιρία φέρεται να χρωστά 23,7 εκατ. ευρώ(16,7 εκατ. ευρώ σε τράπεζες, 600.000 ευρώ σε εργαζόμενους και τα υπόλοιπα σε προμηθευτές).

Απόφαση για την ένταξη της εταιρίας στο άρθρο 99 αναμένεται σε, περίπου, τρεις μήνες.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο μπλογκ των εργαζόμενων στην εφημερίδα, με κλικ εδώ.