Το ληστή των ΕΛΤΑ στο Ασβεστοχώρι συνέλαβαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, πρόκειται για 50χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη με βάση ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του.


Ο δράστης, το μεσημέρι της 3 Δεκεμβρίου 2014, φορώντας κουκούλα, εισέβαλε στα ΕΛΤΑ του Ασβεστοχωρίου και, με την απειλή καραμπίνας, άρπαξε 761 ευρώ.

Ο ίδιος, το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, με την απειλή κυνηγετικού όπλου, λήστεψε ζαχαροπλαστείο στην Ανάληψη, από όπου πήρε 500 ευρώ.



Σύμφωνα με την αστυνομία, για να μην κινήσει υποψίες, έκρυβε την κοντόκανη καραμπίνα σε… χαρτοσακούλα! Μάλιστα, για να αντέχει η χαρτοσακούλα το βάρος του όπλου, την είχε επενδύσει με χοντρή μονωτική ταινία!



Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τρία κυνηγετικά όπλα, διάφορα μέρη και εξαρτήματα κυνηγετικών όπλων (προεκτάσεις κάννης, κοντάκια, θήκες), αεροβόλο όπλο, 993 κυνηγετικά φυσίγγια, φυσιγγιοθήκη-ζώνη, 18 σουγιάδες και μαχαίρια, πολυεργαλείο, κόφτης, δυο ζευγάρια κιάλια και  φορτιστής μπαταρίας φορητού ασυρμάτου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.