Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε παραθαλάσσιο σπίτι στην περιοχή Περαχώρα Λουτρακίου. 


Πρόκειται για σπίτι, το οποίο είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία της πλαστής αστυνομικής ταυτότητας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. με το όνομα Ελένη Μελάνη. 

Σημειώνεται ότι πριν την Αντιτρομοκρατική στο σπίτι μπήκαν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών στην περίπτωση που κάποια σημεία του είχαν παγιδευτεί.

Νωρίτερα ο Χριστόδουλος Ξηρός οδηγήθηκε στον 11ο Τακτικό ανακριτή, για μια τυπική, όπως αποδείχτηκε, απολογία, καθώς, δώδεκα χρόνια μετά τη σύλληψή του ως μέλος της 17Ν, βρίσκεται πλέον υπόλογος για «διεύθυνση άγνωστης ως τώρα» τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Μετά τη διαδικασία ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ως προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της Αναβύσσου, αλλά και ως κατάδικο μέλος της 17Ν για την έκτιση της ποινής του.

Ο καταδικασμένος σε έξι φορές ισόβια και επιπλέον 25ετή κάθειρξη για την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, αρνήθηκε σήμερα να δώσει ουσιαστική απολογία στον δικαστικό λειτουργό αναφέροντας πως ισχύει η δήλωση που διάβασε χθες στον εισαγγελέα, πως αρνείται να συμμετέχει στη διαδικασία και πως δεν τον ενδιαφέρει να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή. Σχολίασε μόνο τον χαρακτηρισμό της βασικής κατηγορίας που του έχει απαγγελθεί για τρομοκρατική οργάνωση η οποία -όπως διατυπώνεται στον νόμο- έχει στόχο να βλάψει την οικονομική κ.α. ζωή της χώρας.