Προσκλητήριο ενότητας και αγώνα έκανε από την κεντρική του προεκλογική ομιλία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ κλιμάκωσε την επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αυτό το κόμμα υπονομεύει την χώρα και το μέλλον της».


Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από την χθεσινή απόφαση Ντράγκι, τις δυνατότητες που δίνει για την χώρα αλλά και τους κινδύνους, όπως είπε, αν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ευρώπη περνάει στην ανάπτυξη. Τα χρήματα αυτά περισσότερο από ένα τρις από το πρόγραμμα Ντράγκι και 300 δισ. από το πακέτο Γιούνκερ, η Ελλάδα τα χρειάζεται περισσότερο και θα τα έχει γιατί την Δευτέρα κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ. 

Άλλοι όταν στην Ευρώπη βρέχει χρήματα κρατάνε ομπρέλα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ανοησίες τα πακέτα Ντράγκι και Γιούνκερ. Για να πάρουμε την ρευστότητα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να κάνουμε την συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Εμείς εκεί βρισκόμασταν και θα το τελειώσουμε. Όμως οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν ούτε πρόγραμμα ούτε αξιολόγηση, λένε όχι στο πρόγραμμα, όχι στην ρευστότητα, όχι στις επενδύσεις. Λένε όχι στα όνειρα των παιδιών που περιμένουν μέσα από τις επενδύσεις να βρουν δουλειές». 

«Πριν από δυόμισι χρόνια ανέλαβα πρωθυπουργός σε μία χώρα σε βαριά καταιγίδα. Ότι έκανα το έκανα μαζί με τους συνεργάτες μου για έναν λόγο για να έχει ελπίδα η ελληνική νεολαία. Έξω από την χώρα αντιμετώπιζα την καχυποψία όλων και μέσα στην χώρα την υπονόμευση εκείνων που τώρα το παίζουν τιμητές. Δουλέψαμε νύχτα μέρα για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια. Θα μπορούσα και εγώ να τάξω αλλά που θα ήταν η Ελλάδα μετά. Γι αυτό και βήμα βήμα η χώρα στάθηκε στα πόδια της, βάλαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης και μίας πραγματικής ελπίδας. Εξαλείψαμε τα ελλείμματα, η ανάπτυξη άρχισε, έρχονται επενδύσεις, η οικονομία παίρνει μπροστά, το εισόδημα αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο. Η χώρα σταθεροποιείται, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας και τώρα τα τίναξαν όλα στον αέρα και έσυραν την χώρα σε εκλογές. Ξαναέφεραν την οικονομική και την πολιτική αβεβαιότητα», τόνισε., Και πρόσθεσε:

«Απειλούν να τινάξουν την χώρα στον αέρα. Αλλά το ατύχημα Τσίπρα δεν θα συμβεί δεν τους επιτρέπουμε να μας γυρίσουν πίσω. Οι πιέσεις που μπορούν να ασκηθούν είναι συντριπτικές. Πώς; με το να σταματήσουν την ρευστότητα, αυτό είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί. Συνέβη στην Κύπρο και υποχρεώθηκαν σε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, δεν μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα. Αυτό μπορεί να συμβεί τώρα στην Ελλάδα αλλά δεν θα αφήσουμε εμείς να συμβεί. Δεν έχουν ιδέα τί θα διαπραγματευθούν με ποιόν και πως. Αν η χώρα ζητήσει κι άλλα δανεικά θα του βάλουν κι άλλους όρους. Δεν θα αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ την Ευρώπη αλλά θα μεταστρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας. Γι' αυτό την Κυριακή πάμε όλοι στην κάλπη. Μας φέρνουν σε ανάγκη δανεισμού και νέα μνημόνια» ανέφερε ο πρωθυπουργός.