Γράφει ο ΙΩΝ ΤΣΩΧΟΣ

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ίσως ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων είναι αυτό που έχει να κάνει με τη λεγόμενη «εκστρατεία του φόβου» της ΝΔ για «αυτά που μας περιμένουν εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ». 

Σε δημοσκόπηση της εταιρίας Rass, διαβάζουμε ότι «η κινδυνολογία της ΝΔ» έχει ενοχλήσει σε ποσοστό 35,4% τους ερωτηθέντες, την ώρα που ένα 24,8% απαντά ότι τους ενόχλησαν «οι εύκολες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Πολλά μπορεί να προσάψει κανείς στους…. «μονταζιέρηδες» της Συγγρού. Αν τα έλεγαν μόνον αυτοί, θα ήταν καλά, όμως. Θα γελούσαμε και θα πηγαίναμε παρακάτω. Το κακό είναι ότι αυτά που εμένα προσωπικά με κάνουν πολύ πολύ σκεπτικό, δεν προέρχονται από τη Συγγρού, αλλά από την ίδια την Κουμουνδούρου. Και γι αυτό ακριβώς δεν γελάω καθόλου….

Θυμηθείτε, λοιπόν τι έχουμε ακούσει τις τελευταίες εβδομάδες:
  • -τον πρόεδρο του κόμματος που ετοιμάζεται να κυβερνήσει να υποστηρίζει ότι η κυβέρνησή του «θα βαράει τα νταούλια κι οι παγκόσμιες αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη».
  • -έναν από τους «σοφούς» του οικονομικού προγράμματος της «κυβέρνησης εν αναμονή» να προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές «είναι προτιμότερος ο θάνατος».
  • -ένα σούργελο, που, όμως, ο προαλειφόμενος για πρωθυπουργός έδωσε προσωπική μάχη για να το εντάξει στα ψηφοδέλτια, να δηλώνει ότι αν  τα βρει δύσκολα, η νέα κυβέρνηση θα κόψει καμιά 100ή δισεκατομμύρια ευρώ, πιθανώς σε κάποιο φωτοτυπάδικο της Πτολεμαϊδας, έτσι για τις πρώτες ανάγκες….
  • -άλλο σούργελο, να παραδέχεται ότι μέσα στα σενάρια παίζει  κανονικότατα και η στάση πληρωμών και η επιστροφή στη δραχμή κι ακόμη περισσότερο ότι όντως τα πράγματα με το εθνικό νόμισμα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα για 1-2 χρόνια, αλλά…δεν βαριέσαι… 
  • -Αρκετούς να φλερτάρουν στις τοποθετήσεις τους με την αναβίωση δημοψηφισμάτων τύπου ΓΑΠ,  τους πάντες να υπόσχονται επαναπρόσληψη όλων όσοι απομακρύνθηκαν από το δημόσιο (με πρώτους βέβαια τα κομματόσκυλα της ΕΡΤ…) και όλο το οικονομικό επιτελείο της «αυριανής κυβέρνησης» να προτείνει ανάπτυξη με κρατικοποποίηση των πάντων. 
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, ωστόσο εγώ που θέλω να απαλλαγώ από τα μνημόνια, αλλά να μείνω στην ευρωζώνη, να πολεμάω τη «λατρεμένη» μου καγκελάριο από μέσα από την ΕΕ κι όχι απέξω και να ξέρω ότι σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία με κυβερνούν σοβαροί άνθρωποι, όταν ακούω τέτοια πράγματα, από τα πλέον επίσημα ΣΥΡΙΖαίκα χείλη, ε, όσο να’ ναι νιώθω κι ένα ρίγος στη ραχοκοκαλιά όσο πλησιάζει η Κυριακή. 

Να μη σας πω και δύο…
___________________________________________________________________________
*ο Ίων Τσώχος είναι δημοσιογράφος