Ο καιρός σήμεραΧαλάει εκ νέου σήμερα Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 ο καιρός από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές. 


Βαθμιαία θα επικρατήσουν βοριάδες 8 με 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από Βορρά προς Νότο. 

Αναλυτική πρόγνωση:

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και πόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονιά σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οπού είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα.
Άνεμοι: στη Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα 7 με 8 και στη Θράκη βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 9 βαθμούς κελσίου. Παγετός το βράδυ.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιονιά στα ορεινά και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές και καταιγίδες στις θαλασσιές περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά σε 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου. Σημαντική πτώση από το απόγευμα.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις το βράδυ στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς μικρότερη. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα σημειωθούν καταιγίδες και το βράδυ θα πέσουν χιονιά στα γύρω ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 9 βαθμούς κελσίου, ενώ από το απόγευμα αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. 

Σχόλια