Με μια ματιά τα σημερινά (Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, τα οποία επικεντρώνονται, φυσικά, στις εκλογές:


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Χάος με τις δημοσκοπήσεις

Η εφημερίδα γράφει "άλλες δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία κλείνει την ψαλίδα, άλλες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μη αναστρέψιμο προβάδισμα και άλλες ότι θα καταφέρει να κερδίσει την αυτοδυναμία".

ΕΘΝΟΣ: Οι κινήσεις τακτικής των μονομάχων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα βασικά τους «όπλα», εν όψει της αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου, αναμένεται να αρχίσουν να χρησιμοποιούν από σήμερα οι δύο μονομάχοι, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η εκλογική μάχη μπαίνει στην τελική ευθεία. Με φόντο τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, και τα δύο κόμματα προσαρμόζουν τη στρατηγική τους με βασικό στόχο τους αναποφάσιστους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σύγκρουση Ορθοδοξίας-Ισλάμ στην Κωνσταντινούπολη!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι αναφορές στις προορατικές παραδόσεις της πίστης μας συνεχίζονται, όσο εξελίσσονται στον κόσμο μας τα δραματικά γεγονότα που βιώνουμε όλοι μας σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σταδιακή μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρου επιχειρήσεων

Η εφημερίδα σημειώνει "από 42% σε 33% ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής στα εισοδήματα. Ενιαίος φόρος 15% για όλες τις επιχειρήσεις. Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης και πόθεν έσχες για α' κατοικία, που θα έχει πλήρη προστασία από πλειστηριασμούς. Κίνητρα για επαναπατρισμό κεφαλαίων με μοντέλο Βελγίου. Ελάφρυνση δημοσίου χρέους για κοινωνική πολιτική με τα πλεονάσματα".

ΕΣΤΙΑ: Πέντε εκλογές σε 6,5 χρόνια!

Η εφημερίδα τονίζει ότι "από την 16η Σεπτεμβρίου 2007 μέχρι την 25η Ιανουαρίου 2015 θα έχουν περάσει έξι χρόνια και τέσσερεις μήνες. Δηλαδή ούτε καν 6,5 χρόνια. Εν τούτοις, κατά το διάστημα αυτό θα έχουν διενεργηθεί στην χώρα μας πέντε βουλευτικές εκλογές".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Δεν φοβόμαστε

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένας ανθρώπινος χείμαρρος εκατομμυρίων -το μεγαλύτερο πλήθος μετά την απελευθέρωση από τους ναζί, το 1944- πλημμύρισε χτες το Παρίσι, αποστέλλοντας προς κάθε κατεύθυνση ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ενάντια στο θρησκευτικό μίσος".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εκβιαστικά τα διλήμματα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο μεν Αντώνης Σαμαράς επικεντρώνεται στους κινδύνους για τη χώρα στην περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θέτει θέμα αυτοδυναμίας.

ΤΑ ΝΕΑ: Με αντίπαλο τον φόβο

Η εφημερίδα σημειώνει "επιχείρηση διάλυσης του φόβου που αιωρείται στην πολιτική ατμόσφαιρα για Grexit σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θέτει σε εφαρμογή η Κουμουνδούρου με «επίθεση γοητείας» στο εξωτερικό από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αρθρογράφησε στη γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ» δίνοντας διευκρινίσεις για τις προθέσεις του κόμματός του".

Espresso: Σοκ με κοριτσάκια 10, 11 και 13 ετών

Σύμφωνα με την εφημερίδα κύκλωμα παιδόφιλων καταγράφει σέξι πόζες ανήλικων, μπροστά στις web κάμερες των υπολογιστών και τις μοιράζει στο Διαδίκτυο.

Kontranews: Παραδόθηκαν άνευ όρων στον Αλέξη οι νταβατζήδες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τρόμος, φόβος και πανικός επικρατεί στο στρατόπεδο των καταχρεωμένων κρατικοδίαιτων νταβατζήδων, με αφορμή την επέλαση του Αλέξη και τις κοσμογονικές αλλαγές που σχεδιάζει σ΄ολόκληρο το φάσμα της δημόσιας ζωής και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης".

Star News: Ακέφαλο πτώμα στη θάλασσα

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, πρόκειται για πτώμα γυναίκας που βρέθηκε στο Φαρμακονήσι. Είναι το δεύτερο μέσα σε έναν μήνα, κάτι που, όπως τονίζει, προβληματίζει τις αρχές.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αγωνία για την επόμενη ημέρα στην οικονομία

Η εφημερίδα τονίζει "η ανατροπή των σχεδιασμών για χρηματοδότηση της οικονομίας και διαχείριση των «κόκκινων» δανείων εξαιτίας μιας παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας προβληματίζει τις τράπεζες. Το κρίσιμο σημείο είναι, σύμφωνα με τους Ελληνες τραπεζίτες, να μην «παγώσει» η πορεία σταθεροποίησης της οικονομίας και μάλιστα να επιταχυνθούν οι προσπάθειες ανάκαμψης από όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές".