Τα, περίπου 60.000 ευρώ, τα οποία καλείται να πληρώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης για τον "στολισμό" της πλατείας Αριστοτέλους για τα Χριστούγεννα, ήταν η αφορμή για να συζητηθεί, εκ νέου, στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο το θέμα.


"Με κατηγόρησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ότι ήταν τσαντίρ μαχαλά. Για μένα ήταν ευπρεπέστατες οι κατασκευές που στήθηκαν", υποστήριξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης γιάννης Μπουτάρης.

Μάλιστα, για το δάσος που στήθηκε στην πλατεία, το οποίο, λίγο νωρίτερα, η επικεφαλής της παράταξης "Γειτονιές σε Δράση", Ελεάννα Ιωαννίδου, το είχε χαρακτηρίσει "τρομακτικό", ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε:. 

"Ήταν μια χαρά. Και το δασάκι ήταν μια χαρά, ειδικά όταν φωτιζόταν…"

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι "στη Βιέννη μόνον δύο κεντρικοί δήμοι ήταν στολισμένοι από το δήμο. Πράγματι ήταν ένα στόλισμα ονειρικό", παραδέχτηκε και πρόσθεσε: "Αλλά μην ξεχνάτε ότι η Βιέννη έχει μόνον για τις γιορτές 1.000.000 επισκέπτες. Τα μαγαζιά στολίζονταν τα ίδια".

Και πρότεινε στους καταστηματάρχες: "Βάλτε από την τσέπη σας 10, 20 ευρώ ο καθένας, στολίστε το δένδρο που υπάρχει μπροστά από το μαγαζί σας, για να κάνουμε νοικοκυρεμένα Χριστούγεννα"!

Ο σύμβουλος των "Εντάξει" (σ.σ. της παράταξης του Στ. Καλαφάτη), Σωκράτης Δημητριάδης, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, υποστήριξε πως φίλοι του, νεαροί Θεσσαλονικείς, αναρωτήθηκαν αν στην πλατεία Αριστοτέλους... πουλούσαν δένδρα ελατοπαραγωγοί από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Επίσης, ο σύμβουλος της ίδιας παράταξης, Μάκης Κυριζίδης, εξέφρασε... ικανοποίηση για τα χρήματα για τον στολισμό της επόμενης χρονιάς, που θα ανέρχονται σε 200.000 ευρώ...