Μετά το φιάσκο της προεκλογικής συγκέντρωσης των ευρωεκλογών, στον ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν μυαλό. Οργάνωσαν την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο των 3.500 θέσεων...


Έτσι, το Παλέ, γέμισε. Υπολογίζονται στις 5.000 αυτοί που βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο για την ομιλία Τσίπρα, συγκεντρωμένοι από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, αλλά και όμορων νομών -ειδικά από την Ιερισσό της Χαλκιδικής η συμμετοχή στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ακόμη και σύνθημα ("Αλέξη Σώσε Τις Σκουριές") φώναξαν, για να πάρουν την απάντηση ότι... τις Σκουριές δε θα τις σώσει ο Τσίπρας! Έπεσε η σχετική παγωμάρα, για να σπεύσει να προσθέσει ο "αρχηγός": "Τις Σκουριές θα τις σώσετε εσείς, με τον αγώνα σας", αφήνοντάς τους με την απορία, αν, τελικά, θα αναλάβει δράση κατά της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή.

Η συγκέντρωση θύμιζε ΠΑΣΟΚ του '80. Συνθήματα όπως "Ήρθε η ώρα της Αριστεράς", σημαίες και παλμός, αλλά και η... φανέλα του Νίκου Γκάλη που έχει αποσυρθεί στην οροφή του Παλέ, κυριάρχησαν στο χώρο.

"Είναι τιμή μας που το πρόγραμμά μας πήρε το όνομα της Θεσσαλονίκης", είπε ο κ. Τσίπρας, σε μια ομιλία - παράθεση συνθημάτων, όπως: "την Κυριακή ο λαός βάζει τέλος σ' αυτή την κοινωνική καταστροφή", "είμαστε χειρότερα από ό,τι ήμασταν πριν το μνημόνιο" "το ΤΑΙΠΕΔ  είναι εκτροφείο σκανδάλων", "ο πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος"...

Είπε πως δεν υπόσχεται, αλλά... δεσμεύεται. Δεσμεύσεις ιδιαίτερα γενικόλογες, όπως "αλλαγή των πολιτικών λιτότητας", "εγγύηση καταθέσεων, συντάξεων και αγροτικών επιδοτήσεων", "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη", "όχι στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας", "δίκαιη φορολογία" και "αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ", "κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση από φόρο μεγάλης περιουσίας", "αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής", "φορολόγηση του πλούτου".

Ακόμη και τις αυτοκτονίες μέτρησε: "Φτάνει πια. Πάνω από 5.000 αυτοκτονίες και αμέτρητη δυστυχία μας έφεραν οι πολιτικές τους", είπε. Ακόμη και εθνική συμφιλίωση (ως νέος Ανδρέας), υποσχέθηκε: "Από τη Δευτέρα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν αριστεροί, δεξιοί και κεντρώοι. Είμαστε όλοι μαζί, με ίσα και ίδια δικαιώματα", τόνισε.