Εκκωφαντικές απουσίες στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση του ΚΙΔΗΣΟ (Κόμμα Δημοκρατών Σοσιαλιστών) του Γ. Παπανδρέου στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Τουλάχιστον προς το παρόν τα γερά στελέχη του κινήματος παραμένουν... ακίνητα στο ΠΑΣΟΚ.


Περίπου 250 ήταν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Οι 50 στα έδρανα, άλλοι 100 στο γύρω χώρο και άλλοι τόσοι στα θεωρία. Η -σχετικά μικρή- αίθουσα γέμισε...

Ονόματα δεν ακούστηκαν. Μόνον αριθμοί. Έλεγαν και ξανάλεγαν για 70 έτοιμους να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια.

Ήταν εκεί, όπως αναμενόταν, οι Χρυσούλα Παλιαδέλη και Ευαγγελία Τσαμπάζη -εκλεγμένες στο Ευρωκοιβοβούλιο- και οι δημοτικοί σύμβουλοι με την Πρωτοβουλία του Μπουτάρη Λάζαρος Ζαχαριάδης, Ανέστης Τελίδης και Δήμητρα Αγκαθίδου.

Το κείμενο της διακήρυξης του νέου κόμματος υπέγραψαν 337 άτομα.

Την ίδια ώρα δημοσιοποιούνταν οι πρώτες δημοσκοπήσεις της προεκλογικής περιόδου. Εκτός μιας, στις υπόλοιπες τρεις το ΚΙΔΗΣΟ εμφανιζόταν σε ποσοστά από 1,5 - 2,5%. Οι συγκεντρωθέντες σχολίαζαν ότι "το ποσοστό είναι πάρα πολύ καλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι το κίνημα ανακοινώθηκε μόλις πριν τέσσερις μέρες". Κάποιοι έβαζαν και... στοιχήματα ότι, σε μια βδομάδα, θα έχει κατακτήσει ποσοστό που θα το βάζει στη Βουλή.

Οψόμεθα...