Το «Εθνογραφικό Μουσείο Γιώργη Μελίκη - Κέντρο Ελληνικής Μάσκας», στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του προγραμματίζει το έτος αυτό 2015 να ανακηρυχθεί ως « Έτος Κρασοπούλη».


Σκοπός της πρότασης αυτής, να προστατευθεί ο αρχαίος ποταμός Άσκορδος -φυσικό σύνορο της Χώρας των Αιγών- από επιπόλαιες ανθρώπινες απροσεξίες και παρεμβάσεις και να αναδειχτεί, με σεβασμό και αγάπη για το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας.

Πρώτο βήμα θα είναι η σύνταξη ψηφίσματος - διακήρυξης  για την ιστορική, γεωγραφική, περιβαλλοντική, ζωτική και πολιτιστική σημασία του ποταμού Κρασοπούλη.

"Σίγουρα θα είναι καλύτερη η χρονιά αυτή 2015 με έναν Κρασοπούλη καθαρό για μας, για τα παιδιά μας, για τις γενιές που έρχονται" υπογραμμίζεται στο κάλεσμα του Μουσείου.

Για τον ποταμό Κρασοπούλη και την πρωτοβουλία, η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη έγραψε:

«Ο Κρασοπούλης, ο αρχαίος Άσκορδος, ήταν το ανατολικό σύνορο της «χώρας» των Αιγών, τώρα είναι το όριο Κήρυξης του αρχαιολογικού χώρου που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Πιστεύω ότι αξίζει να στηρίξουμε όλοι την ωραία πρωτοβουλία του Γιώργη Μελίκη!»