Οι Έλληνες μπορούν να σώσουν την Ευρώπη, αν δεν χάσουν την ψυχραιμία τους, γράφει η εφημερίδα Die Welt σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύει στην σημερινή της έκδοση, με τίτλο
«Η Ελλάδα επιτυγχάνει αυτό που η Γαλλία και η Ιταλία δεν καταφέρνουν - την εξυγίανση του προϋπολογισμού».


Ο αρθρογράφος παίρνει ως παράδειγμα την ανάπτυξη του Πειραιά μετά την έλευση της Cosco για να επισημάνει ότι «όπως ο Πειραιάς, έτσι και ολόκληρη η Ελλάδα είναι σχεδόν αγνώριστη, περίπου πέντε χρόνια μετά την δήλωση χρεοκοπίας» και να προσθέσει: 

«Οι Έλληνες ξεκίνησαν από πολύ χαμηλά και κατόρθωσαν να φθάσουν ψηλότερα από ό,τι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί: σε μια οικονομική ανάπτυξη υψηλότερη από τον μέσο όρο της Ευρώπης εντός του έτους, σε καλύτερες προοπτικές για το μέλλον, όπως εκτιμά ο ΟΟΣΑ. Η ανεργία αρχίζει να πέφτει. Η Ελλάδα σημείωσε τελευταία την υψηλότερη σε όλη την Ευρώπη αύξηση στην απασχόληση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ο προϋπολογισμός έχει εξυγιανθεί σε μεγάλο βαθμό, από ένα έλλειμμα 15%, οι Έλληνες έφθασαν σε λίγα χρόνια σε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρωζώνη». Σε ό,τι αφορά την διαμάχη με την τρόικα, ο αρθρογράφος τονίζει ότι «οι Έλληνες είχαν ήδη συχνά δίκιο και την περασμένη χρονιά, όταν προέβλεψαν πλεόνασμα 1% και το πέτυχαν».