paok_kerkira_2_1_katse_20141214_01.JPG

Μουδιασμένος, αλλά και τυχερός ο ΠΑΟΚ, είδε το… Χάρο με τα μάτια του στο 90+1, όταν η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γλύκου, από απευθείας χτύπημα φάουλ κι έφθασε, τελικά, στην νίκη με 2-1.

 

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε υπερβολικά αργά, σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια του. Με σημαντικές αλλαγές στην 11άδα (έξω Κλάους, Σάλπι, Ρατς, Μακ, Γκολάσα, Τζιώλης) λόγω ιώσεων και τραυματισμών, έδειχνε να δυσκολεύεται να αναπτυχθεί.

Η Κέρκυρα είχε έρθει για να πάρει το “χ”. Στήθηκε πίσω, έκλεισε όλους τους διαδρόμους, αλλά μόλις είδε την αδυναμία του ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί, πίεσε ψηλά και περίμενε το λάθος.

Ο Δικέφαλος, κυρίως λόγω εμπειρίας, λάθος δεν έκανε και προηγήθηκε με ωραία προσπάθεια των Παπαδόπουλου(πάσαρε) και Περέιρα (πλάσαρε). Λες, όμως κι είχε εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς, κλείστηκε πίσω, έδωσε χώρο στην Κέρκυρα κι οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες! Έκαναν και το 1-1 σε μία φάση που δεν φαινόταν να κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ, με μακρινό σουτ που έσκυψε να μαζέψει ο Γλύκος, όμως η μπάλα κόντραρε στον Τζαβέλα και κατέληξε στη γωνία του…

Ο Αναστασιάδης είχε, ήδη, ρίξει στον αγώνα Αθανασιάδη (που έπαιζε με ίωση) και Ρατς και φαινόταν να μην έχει άλλη κίνηση.

Η ισοφάριση ξύπνησε τους γηπεδούχους, που άρχισαν να κυνηγούν μπάλα, πάτησαν περιοχή κι έφθασαν στο γκολ με τον Κάτσε. Κι αυτό με μακρινό σουτ, αφού στην περιοχή ο ΠΑΟΚ πάλι δεν μπορούσε να μπει…

Με το που έγινε το 2-1, είχαμε… επανάληψη σκηνικού. Λες και είχε καθαρίσει το παιχνίδι ο Δικέφαλος, δεν έτρεχε και δεν πίεζε, φανερά κουρασμένος από την προσπάθεια σε τρία… γήπεδα (πρωτάθλημα, κύπελλο κι Ευρώπη).  Ο Κουκουλάκης μοίρασε μερικά φάουλ κι από ένα τέτοιο οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, αφού από απευθείας εκτέλεση η μπάλα βρήκε το δοκάρι.

Δικαιούνταν μιας κακής εμφάνισης ο ΠΑΟΚ. Ευτυχώς, την έκανε με την Κέρκυρα και δεν του στοίχισε.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 58'Περέιρα, 81' Κάτσε - 70' Ναγιάρ
ΔΟΚΑΡΙ: 93': Καϊκούτ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 78' Ρατς - 54' Ναγιάρ, 56' Ντιμιτρόφσκι, 74' Ανδρεόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Ποζατζίδης (76' Πόζογλου), Τζαβέλας, Βίτορ, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος (46' Ρατς), Τζανδάρης, Κάτσε, Περέιρα, Κουλούρης (46΄' Αθανασιάδης), Παπαδόπουλος.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Γκόμεζ, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόσο (65' Ανδρεόπουλος), Ζορμπάς, Νάγιαρ (76' Κρητικός), Κόντος, Καικούτ, Χαβίτο (65' Μαρκόφσκι)