European_parliament_with_flags-1024x551Στο ευρωκοινοβούλιο διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφίες που αφορούν τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαργιανόπουλου και τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Θοδωρή Ζαγοράκη.

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε η δικογραφία και για τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Θοδωρή Ζαγοράκη προκειμένου να μπορεί να συνεχιστεί η σε βάρος του ποινική δίωξη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια «παρά υποχρέου δια παραλείψεως».

Συγκεκριμένα, με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΟΚ παρέλειψε αναγκαία «μέτρα εξοπλισμού εργασίας» και δεν μερίμνησε να υπάρχουν σταθερές χειρολαβές σε μεταλλική κλίμακα (σκάλα) εσωτερικού φρεατίου του γηπέδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αλλοδαπός φροντιστής του γηπέδου να τραυματιστεί και να υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο χέρι.

Φυσικά δεν θα τοποθετούσε ο… ίδιος ο ευρωβουλευτής τη χειρολαβή στη σκάλα. Απλά, ως πρόεδρος της ΠΑΕ –τότε- είναι αυτός που φέρει την ευθύνη για το ότι ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο δεν τοποθέτησε χειρολαβή…

Κι ενώ ο Ζαγοράκης φαίνεται να ξεπερνά –με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- την εναντίον του δίωξη (όχι, απαραίτητα και τη… φουρτούνα στις Βρυξέλλες), για τον Σωτήρη Ζαργιανόπουλο τα πράγματα φαίνονται πιο δύσκολα:

Ειδικότερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποφανθεί για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαργιανόπουλου (τέως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ) για να αποφασίσει για την άρση ή όχι της ασυλίας του, καθώς φέρεται ότι τέλεσε τα αδικήματα της παράνομης βία και της διατάραξης οικιακής ειρήνης από κοινού.