dimarxeio_thessalonikis_01Ημερίδα με θέμα: «Δίκτυο Συνεργασίας για την Πράσινη Απασχόληση», παρουσιάζει, αύριο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στις 6 μ.μ., η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Θεσσαλονίκη: Ανάπτυξη–Ανακύκλωση–Απασχόληση» .

Στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι Προοπτικές Συνεργασίας για την Πράσινη Απασχόληση που προέκυψαν από προηγούμενα θεματικά εργαστήρια (workshops), τα οποία πραγματοποιήθηκαν την περίοδο Ιουνίου - Ιουλίου 2014 και συμμετείχαν Επιχειρήσεις, Επιμελητήρια, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Περιβαλλοντικοί Οργανισμοί, Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα, Δημοτικοί Φορείς και Δημοτικές Επιχειρήσεις.

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη στρατηγικών για την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων και την τόνωση της απασχόλησης, καθώς και η σύνταξη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς παρέμβασης του σχεδίου.

Το μνημόνιο συνεργασίας θα αφορά σε κοινές δράσεις μέσα από την Ανάπτυξη και Δημιουργία Δικτύου Επιμελητηρίων, Δημοτικών φορέων και αρχών, Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Κέντρων και Ιδρυμάτων, ΜΚΟ και Επιχειρήσεων για:

  • Την από κοινού συνεισφορά στην τοπική ανάπτυξη με ενέργειες και δράσεις ανακύκλωσης, υιοθέτησης ΑΠΕ και προστασίας του περιβάλλοντος.
  • Την από κοινού συνεισφορά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στους ανωτέρω τομείς.
  • Την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών για την αξιοποίηση και την υποστήριξη της ανακύκλωσης, των ΑΠΕ και μεθόδων εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Την ανάδειξη και διάδοση πολιτικών, δράσεων και μέτρων δημοσίων οργανισμών και φορέων.
  • Την ανάδειξη και διάδοση καλών πρακτικών ιδιωτικών επιχειρήσεων και οργανισμών και την προαγωγή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος και δημιουργίας θέσεων εργασίας.
  • Την ενθάρρυνση επενδύσεων και την κινητοποίηση δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης επενδύσεων στους τομείς ενδιαφέροντος.

Τα αποτελέσματα της ημερίδας και ειδικότερα η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν στην ένταξη 130 ωφελούμενων στην αγορά εργασίας και συγκεκριμένα στους τομείς της Ανακύκλωσης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν επίσης οι ωφελούμενοι του Σχεδίου Δράσης, καθώς και στελέχη του Σχεδίου και των εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Θεσσαλονίκη: Ανάπτυξη – Ανακύκλωση – Απασχόληση».

Η δράση αποτελεί μέρος του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση «Ανακύκλωση–Τοπική Ανάπτυξη και Απασχόληση στη Θεσσαλονίκη» και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του ΕΣΠΑ- Θεματικός Άξονας Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Πρόγραμμα και πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου από την ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης: www.as-thessaloniki.gr.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ

18:00 – 18:30

Προσέλευση – Εγγραφές – Καφές

18:30 – 18:45

Χαιρετισμοί

18:45 – 19:15

«Προοπτικές Συνεργασίας για την Πράσινη Απασχόληση»,

Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων των Workshops

19:15 - 19:45

Συζήτηση - Τοποθετήσεις

19:45 - 20:00

Παρουσίαση Μνημονίου Συνεργασίας

20:00 - 20:30

Ανοιχτή Διαβούλευση επί του μνημονίου

20:30 - 21:00

Ελαφρύ Γεύμα