Με μια ματιά οι σημαντικότερες εκδηλώσεις από αυτές που θα γίνουν, σήμερα, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, στη Θεσσαλονίκη.


Αναλυτικά:

9.30 
Ενημερωτικό Σεμινάριο για τον Περιφερειακό Τύπο με θέμα «Γράφοντας για την Ευρώπη : Θέματα και Εργαλεία», στο ξενοδοχείο «Electra Palace», Πλατεία Αριστοτέλους, με τη συνεργασία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι, αφενός η εξοικείωση των δημοσιογράφων των περιφερειακών MME με μία σειρά από επίκαιρα ζητήματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού και αφετέρου η ενημέρωσή τους για την αποτελεσματικότερη χρήση των υπηρεσιών που προσφέρονται στον Τύπο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

10.00 
Το Κέντρο ΑμεΑ ‘Σωτήρ’ οργανώνει το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ  του, 12,13,14 Δεκεμβρίου 10:00 – 22:00 στην Πολύκλειτου Ρέγκου 15-17 (Πάρκο Ν. Παραλίας & Πέτρου Συνδίκα)

10.30 
Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, στρατηγικό συνέδριο με θέμα: «Η Επανεκκίνιση της Ελληνικής Οικονομίας – Σύγχρονες Πόλεις & Ανταγωνιστικότητα», υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης.

11.00 
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συνέντευξη τύπου με θέμα τη δικτύωση των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) των δήμων της Ελλάδας. Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν οι: Ελεάννα Ιωαννίδου, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος ΣΕΜ Δήμου Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος ΣΕΜ Δήμου Αθηναίων, Νικόδημος Μάινα Κινουά, μέλος της ΜΚΟ ASANTE και του ΣΕΜ Δήμου Αθηναίων, Γιονούς Μοχαμαντί, συντονιστής του ελληνικού φόρουμ πρσφύγων και συνεργαζόμενο μέλος του ΣΕΜ Δήμου Αθηναίων. 

16.00 
Ένα δέντρο από γάλα θα στήσουν οι Γιατροί του Κόσμου στις 12 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους (άνωθεν Μητροπόλεως) από τις 16:00-21:00.  Πέρσι είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 55.000 κουτιά γάλα και 4 τόνοι τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα.  Μαζί με τους Γιατρούς του Κόσμου θα είναι η  ομάδα κρουστών του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «Αργώ», η Εθελοντική Ομάδα ThessalonikiNext2U και τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

18.00 
Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή παιδιών από όλους τους παιδικούς σταθμούς, που κατασκεύασαν με τη βοήθεια των παιδαγωγών τους στολίδια από αναλώσιμα υλικά.

18.00 
Στις εγκαταστάσεις της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ στη Θέρμη (φωτογραφία, κτίριο Γ2) η επίσημη παρουσίαση του έργου GRACTALS, στο πλαίσιο του 3ου ΣΕΠΒΕ Members Forum 2014.

19.00 
Στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ορέστου, Ορέστου 33 & Χαλκιδικής. Δράση για παιδιά με τίτλο: «Παίζω με τα κομικς». 

19.30 
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκδήλωση με θέμα: «Καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων – Πολιτικές και Μέτρα των Δήμων». Χαιρετίζει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού. Παρουσίαση έκθεσης: Ανδρέας Τάκης, καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Αντώνης Γαζάκης, φιλόλογος, Πρόεδρος του Σχολείου Αλληλεγγύης «Οδυσσέας». Παρεμβαίνουν: Ελεάννα Ιωαννίδου, Δημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος ΣΕΜ δήμου Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος ΣΕΜ Δήμου Αθηναίων, Ελένη Χοντουλίδου, Πρόεδρος Α’ Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης. Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, την Α’ Δημοτική Κοινότητα και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.) του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

20.00 
Στον κινηματογράφο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1), επετειακή ημερίδα με θέμα: «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός - Πατροκοσμάς», με αφορμή τα 300 χρόνια απο΄γη γέννησή του. Χαιρετίζουν Γιώργος Μουτσιανάς, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσάνων, Γιώργος Καρατάσιος, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Ειρήνη Καρατάσιου, επικεφαλής Επιτροπής Νεολαίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων Σαρακατσαναίων και ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

21.00 
Στο νέο υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, επίσημη πρεμιέρα του έργου του Χάρολντ Πίντερ «Η Προδοσία», σε σκηνοθεσία της Γλυκερίας Καλαϊτζή.