Πήγαν να καθαρίσουν το λεγόμενο "Πάρκο με Ρόδες" οι εθελοντές που το κατασκεύασαν και οι άνθρωποι του δήμου Θεσσαλονίκης και... τα άκουσαν χοντρά από τους κατοίκους της Ξηροκρήνης!


Ο λόγος; Ότι απλά, το περίφημο πάρκο, μετά την "παρέμβαση" των εθελοντών (που έβαλαν παλιά ελαστικά αυτοκινήτων σε διάφορα σημεία και φύτεψαν μέσα σε αυτά λουλούδια, αφού τα έβαψαν, τακτοποιώντας μια έκταση που ήταν πάρκινγκ για κάθε... πικραμένο), παρατήθηκε στο έλεος του Θεού!

Όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι της περιοχής, από το 2013 που έγινε η "παρέμβαση", δεν έγινε τίποτε άλλο! Ούτε, καν, καθαρισμός! Μάλιστα, ενδεικτικό ήταν ότι στην τσιμεντένια ζαρντινιέρα που υπήρχε στην είσοδο του "πάρκου", το μόνο που είχε φυτρώσει ήταν τα... φτυάρια κι οι αξίνες της αρμόδιας αντιδημαρχίας που ανέλαβε, μετά από δύο χρόνια, τον καθαρισμό της έκτασης.



Η αντίδραση του Κ. Ζέρβα ήταν να... ανταποδώσει προς τους κατοίκους:   «Το χώρο αυτό, που πάρκαραν αυτοκίνητα, φροντίσαμε να τον διαμορφώσουμε με ένα εύκολο τρόπο. Ωστόσο, οι κάτοικοι δεν ήταν πολύ κοντά σε αυτή την προσπάθεια. Γι΄ αυτό ξεκινάμε ξανά συμβολικά αυτή τη μέρα του Εθελοντισμού για να έρθουν οι κάτοικοι να νιώσουν αυτό το χώρο δικό τους και να νιώσουν ότι αυτή η προσπάθεια δεν έχει να κάνει μόνο με τον δήμο, αλλά και με το να διαχειρίζονται οι ίδιοι τη γειτονιά τους» , δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κινητοποίησης των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού... Κι εξήγησε τι σημαίνει εθελοντισμός: «Ο εθελοντισμός σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να προσπαθεί για τον χώρο που βρίσκεται δίπλα του και να τον περιποιείται και να είναι σε καλή κατάσταση», είπε.

Θέμα συντήρησης έθεσε, πάντως και ο πρόεδρος του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Αντώνης Καράγιωργας:. «Να μη γίνονται έργα αν δεν έχει εξασφαλιστεί ο τρόπος συντήρησης. Εδώ αυτή η εικόνα δεν είναι η καλύτερη, έπρεπε να είναι πιο συντονισμένη η προσπάθεια για το θέμα της συντήρησης» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο χώρος καθαρίστηκε από τους εθελοντές. Απομένει να δούμε πότε θα... καθαριστεί εκ νέου κι αν χρειάζεται, πάλι, εθελοντική παρέμβαση!