apth_kentro_diadosis_erevnitikon_apotelesmaton_01.jpg

Με μια ματιά οι πιο σημαντικές εκδηλώσεις που θα γίνουν σήμερα (Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014), στη Θεσσαλονίκη.

 

9.30

H Α΄ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Γ.Π.Ν. «Γ. Παπανικολάου» διοργανώνει την Ημερίδα με θέμα «ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΩΜΟΥ» στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ. (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφία).

10.00

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου ΑΜΕΑ «Ο Σωτήρ», Πολυκλείτου Ρέγκου 15. Ημερίδα με θέμα: «Ένα σπίτι για όλους». Από το Κέντρο Αποκατάστσης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ»

10.00

Διάθεση προϊόντων από παραγωγούς θα πραγματοποιηθεί, αυτό το Σάββατο και την Κυριακή, στην Καλαμαριά.   Συγκεκριμένα, το Σάββατο 13-12-2014, το Αγροτικό Παντοπωλείο θα λειτουργήσει στην πλαζ Καλαμαριάς 10 πμ - 2 μ.μ (όπως και κάθε Σάββατο) και την Κυριακή 14-12-2014: στις Καπναποθήκες (Άλσος Ν.Κρήνης), 8.30 π.μ - 2 μ.μ.

10.00

Στο Σύλλογο Σύνδρομου Down Ελλάδος, Καρανιβάλου 31. Χριστουγεννιάτικο παζάρι.

11.00

ΧΑΝΘ – Στην κεντρική σάλα του κτιρίου. Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τα παιδιά.

12.00

Στο “Gerovital Store by Dr. Aslan”, Γ.Σταύρου 5, Christmas Spirit Party. Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Μ.Α.Ζ.Ι.

17.00

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, παράλληλα με τις αμιγώς αστυνομικές δράσεις, συνεχίζει τις δραστηριότητές της με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας. Σε συνεργασία με το ραδιοταξί «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (άγαλμα Βενιζέλου), θα πραγματοποιηθούν διαδραστικά δρώμενα-εκδήλωση, με κεντρικό άξονα την κατάδειξη των επικίνδυνων συνεπειών της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, την αναβάθμιση του επιπέδου κυκλοφοριακής αγωγής και την καλλιέργεια υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς. Στο ίδιο πλαίσιο, θα διανεμηθούν μικροδώρα και έντυπο υλικό κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος.

18.15

Στην αίθουσα «Αλέξανδρος»(Εθνικής Αμύνης 1), εκδήλωση με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, με θέμα: «Πρόσφατες εξελίξεις στο εθνικό θέμα και στην κυπριακή οικονομία», από την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος.

19.00

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (στην αίθουσα τελετών), 30ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

19.00

Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στην αίθουσα θεάτρου, διάλεξη της Ντίνας Φλώρου – Τσατσαμπά, Προέδρου του Συλλόγου Μεσσηνίων Μακεδονίας – Θράκης «Ο Καπετάν Άγρας (Τέλος Αγαπηνός)», με θέμα: «Η τεκμηρίωση της νεότερης ιστορίας της Μακεδονίας από το νεοϊδρυθέν Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καπετάν Άγρας – Αντώνης Μίγκας, στον τόπο θυσίας των δύο ηρώων, Καρυδιά Έδεσσας». Θα ακολουθήσει συναυλία του μουσικού συγκροτήματος «Έρως» με τους Βίκη Αϊβαζίδου και Γιώργο Χατζηϊωάννου. Από το Σύλλογο των Φίλων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

20.00

Δ.Ε.Θ. – στην πύλη της ΧΑΝΘ, τα εγκαίνια του «Αστερόκοσμου», με αφή του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου, από τον πρόεδρο της ΔΕΘ – Helexpo, Αναστάσιο Τζήκα.