paidia_xristoygenniatiki_giorti_athlitiko_moyseio_20141220_01.jpg

Στο Ολυμπιακό Μουσείο μύρισε Χριστούγεννα… το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στην τελευταία συνάντηση των πιο λατρεμένων εκπαιδευτικών εργαστηρίων της πόλης για το έτος 2014.

 

Το πιο ζεστό, οικογενειακό, χριστουγεννιάτικο σκηνικό στήθηκε στο φουαγιέ του Μουσείου μας προκειμένου να υποδεχτούμε όλοι μαζί την άφιξη της αγαπημένης γιορτής του χρόνου ,μικρών αλλά και μεγάλων! Εργαστήριο Μαγειρικής και Υγιεινής Διατροφής, Διαθεματικό-Καλλιτεχνικό Εργαστήριο, Εργαστήριο Θεατρικής και Ελεύθερης Έκφρασης και Θεατρική Αγωγή, ενώσαμε όλοι τις δυνάμεις μας και το αποτέλεσμα άκρως δημιουργικό και απόλυτα εορταστικό.

paidia_mageiriki_athlitiko_mouseio_20141220_01.jpg

Ο πιο γλυκός και τσαχπίνης σοκολατο-χιονάνθρωπος προκάλεσε γευστικό πανικό σε όλους μας. Οι λιλιπούτειοι σεφ, ως μάγοι της υψηλής γαστρονομίας, χάρισαν ζαχαρένιες στιγμές και τεράστια χαμόγελα στους παρευρισκόμενους!

Αυτή τη φορά, δεν γλίτωσαν και τα αγαπημένα πρόσωπα των παιδιών που ενώ ήρθαν για να θαυμάσουν και να καμαρώσουν τα μικρά καλικαντζαράκια της γιορτής, στο τέλος βρέθηκαν και οι ίδιοι να πρωταγωνιστούν και να μπαίνουν στο μαγικό πνεύμα των Χριστουγέννων…

paidia_giorti_mouseio_athlitismou_20141220_01.jpg

Όταν τα κάλαντα, ένα από τα παλαιότερα και γνωστά έθιμα, τα τραγουδούν παιδιά, τότε δεν μένει σίγουρα κανείς ασυγκίνητος! Έτσι στο άκουσμα της χριστουγεννιάτικης μελωδίας από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, οι μικροί μάγειρες του μουσείου γεμάτοι ενθουσιασμό θέλησαν να τους προσφέρουν τα πιο γλυκά, παιχνιδιάρικα και απολαυστικά τρουφάκια χιονιού, για να τους ευχαριστήσουν!

Η θεατρική ομάδα του μουσείου εξέπληξε ακόμη μια φορά, ζωντανεύοντας στην ειδικά διαμορφωμένη θεατρική και εορταστική σκηνή, αγαπημένα κλασικά παραμύθια. Όλοι έχουμε μεγαλώσει με αυτά και κάποιον να μας τα διηγείται… Τα αγαπημένα μας παιδιά ανέλαβαν να μας συγκινήσουν αλλά και να μας προσφέρουν σπάνιες για τις μέρες στιγμές γέλιου, χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Ανάμεικτα τα συναισθήματα πλημμύρισαν το φουαγιέ λίγο πριν τη άφιξη του νέου έτους!