Το γνωστό – στους παλιούς Θεσσαλονικείς – βαρέλι στήνει, αύριο το πρωί, στην πλατεία Λευκού Πύργου, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Το «βαρέλι» είναι ένα βάθρο σε σχήμα βαρελιού, που χρησιμοποιούνταν, τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, στους δρόμους των πόλεων, όπου ανέβαινε ο τροχονόμος ο οποίος ρύθμιζε την κυκλοφορία. Πλέον, το «βαρέλι» στήνεται κάθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς κι εκεί γίνεται ειδική εκδήλωση προς τιμήν των ρυθμιστών τροχονόμων της Θεσσαλονίκης –που… έχουν απομείνει ελάχιστοι.

Το «βαρέλι» θα στηθεί αύριο, Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11:00΄ στην Πλατεία Λευκού Πύργου(στη συμβολή των οδών Λ. Νίκης - Π. Μελά - Εθν. Αμύνης). Οδηγοί, πεζοί και προσκεκλημένοι της Διεύθυνσης Τροχαίας, θα ανταλλάσουν ευχές, για τον ερχομό του Νέου Έτους.

Η Διεύθυνση Τροχαίας,  όπως κάθε χρόνο, επιθυμεί να επιβραβεύσει τους ρυθμιστές τροχονόμους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι μέσα σε δύσκολες και αντίξοες (καιρικές και περιβαλλοντικές) συνθήκες (ρύπανση περιβάλλοντος, κυκλοφοριακό πρόβλημα), με τις επίπονες και άοκνες  προσπάθειές τους συμβάλλουν αποτελεσματικά, ώστε να εξασφαλισθούν ικανοποιητικές  συνθήκες  κυκλοφορίας. Η πολύτιμη αυτή προσφορά των ρυθμιστών τροχονόμων αναγνωρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών και πεζών. 

Εξάλλου, είναι γνωστή η φράση που ακούγεται, όλο και πιο συχνά, στη Θεσσαλονίκη: «Πού είναι ένας τροχονόμος»;