EMS_01.jpg

Για σήμερα Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

 

Στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ολοήμερο αφιέρωμα στον Χάρολντ Πιντερ, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

10:00-14:00

Στο χώρο του φουαγιέ και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, εορταστική εκδήλωση με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του «Ασύλου του Παιδιού» και των χορωδιών των ΚΑΠΗ. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις δημιουργιών των τμημάτων εργοθεραπείας των ΚΑΠΗ, ξυλόγλυπτων αντικειμένων του ξενώνα «Νόστος», που θα προσφερθούν στο Παιδοογκολογικό τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.

10:30

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης, εορταστική εκδήλωση με τίτλο: «Χριστούγεννα και πάλι, μαζί μικροί μεγάλοι», με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, την παιδική χορωδία του «Ασύλου του Παιδιού»και των ΚΑΠΗ. Θα τιμηθούν οι χοράρχες των παραρτημάτων του 7ου, 13ου και 14ου ΚΑΠΗ. Από το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων – ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

11:30

Φιλανθρωπικό brunch στο χώρο του ξενοδοχείου THE MET , με παρουσίαση ελληνικού πρωινού. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βορείου Ελλάδος Παιδιών πασχόντων από Ινώδη Κυστική. Κόστος μενού: 15€ Η εκδήλωση είναι στο πλαίσιο του 4ου Thessaloniki Food Festival.

11:30

Στην πλατεία Αριστοτέλους, καλλιτεχνικά δρώμενα «Εκπλήξεις και παιχνίδια στο παραμυθοδάσος» και χριστουγεννιάτικα εργαστήρια. Από το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης. 2313317169

19:00

Στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χριστουγεννιάτικη συναυλία αγάπης με τη συμμετοχή της ορχήστρας “Mozart”, της ορχήστρας «Αστεράκια», της «Συμφωνικής Ορχήστρας Ωδείου Βορείου Ελλάδος», της «Συμφωνικής Ορχήστρας Jazz Βορείου Ελλάδος», Στο πιάνο ο μουσικοσυνθέτης, Γιώργος Χατζηνάσιος. Μέρος των εσόδων θα αποδοθεί για την κάλυψη αναγκών του συλλόγου «Οικογένεια και παιδί». Παρουσιάζει η Λίνα Κανάκη – Τσάνα. Οργανωτές, η Πολιτεία Πολιτισμού, το Ωδείο Βορείου Ελλάδος, και το σωματείο Οικογένεια και Παιδί.

19:00

Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, φιλανθρωπική χριστουγεννιάτικη συναυλία βυζαντινής μουσικής με τίτλο: «Μουσικός Κύκλος του Δωδεκαημέρου», από την Πολιτιστική Εταιρεία Φίλων Βυζαντινών Τεχνών και το Κυρίαρχο Ιπποτικό Τάγμα του Ναού των Ιεροσολύμων. Αντί εισιτηρίου τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντωπωλείο. Οργάνωση, Ε’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

19:00

Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρινο», του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, Πολυτεχνείου 20, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Πανόραμα Χριστουγέννων». Οργάνωση από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού- Αθλητισμού & Νεολαίας.

19:30

Στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, αίθουσα εκδηλώσεων, 1ος όροφος, Προξ.Κορομηλά 23. Χριστουγεννιάτικη συναυλία κλασικής μουσικής από το μουσικό σύνολο Espressivo, υπό τη διεύθυνση της Marina Selkova. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του μουσείου.  Τιμή πρόσκλησης: 10€. Οργάνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα».

20:00

Στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ, Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα «Νέων Ελλάδος» Σ.Ο.Ν.Ε., υπό τη Διεύθυνση του Βαγγέλη Αραμπατζή, από τη «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».