Απόπειρα δωροδοκίας του κατήγγειλε στον εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος έδωσε πολύωρη κατάθεση αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και φέρεται να παρέδωσε σχετικό οπτικό-ηχητικό ντοκουμέντο. 


Σύμφωνα με όσα είπε ο βουλευτής, ο οποίος κοινοποίησε την υπόθεση σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, οικονομικός παράγοντας τού πρότεινε οικονομική συμφωνία για ποσό περίπου 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η συμφωνία φέρεται να προέβλεπε την εξόφληση δανείου του αλλά και καταβολή μετρητών και σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο κ. Χαϊκάλης οι επίμαχες συζητήσεις ξεκίνησαν στις 5 Δεκεμβρίου, με ραντεβού στις 6 αλλά και στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση που έδωσε αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που του πρότεινε χρηματισμό αν και φέρεται να ρωτήθηκε επανειλημμένως από τον εισαγγελικό λειτουργό καθώς από το υλικό που παρέδωσε ο μάρτυρας δεν προκύπτει η ταυτότητα του προσώπου αυτού.  Για τα καταγγελόμενα από τον βουλευτή υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Εισαγγελίας αν και σύμφωνα με πληροφορίες από την εισαγγελική έρευνα δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής τα στοιχεία της καταγγελίας.

από το ΑΜΠΕ