Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, καταγγέλλει ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Συμμετέχω", Μάρκος Μπόλαρης. 


Όπως υποστηρίζει, ο περιφερειάρχης "εγκαινίασε μία νέα πρακτική υποβάθμισης των λειτουργιών του περιφερειακού συμβουλίου" στη σημερινή συνεδρίαση (8 Δεκεμβρίου 2014), καθώς, ενώ υπήρχαν "μείζονα, κατεπείγοντα θέματα που αφορούν την περιφέρεια και τους πολίτες της, η πλειοψηφία επιχείρησε με διαδικαστικές μεθοδεύσεις την υποβάθμισή τους αρνούμενη τη δυνατότητα συζήτησης, ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων αυτών στο βαθμό του δυνατού".

Τα θέματα αυτά ήταν οι πλημμύρες που πλήττουν την πεδιάδα της Θεσσαλονίκης (στην περιοχή της Χαλκηδόνας) και του Κιλκίς προκαλώντας καταστροφές σε οικίες, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις, η παρέμβαση των τευτλοπαραγωγών Ημαθίας, Θεσσαλονίκης και Σερρών, που έθεσαν τα ζήτηματα κλεισίματος των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, των καθυστερήσεων πληρωμής των παραδοθέντων τεύτλων στη Βιομηχανία, των διαδικασιών εκποίησης του συνόλου της Βιομηχανίας και το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στις υπηρεσίες της περιφέρειας και της προβληματικής λειτουργίας των υπηρεσιών(το έθεσαν εκπρόσωποι των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην περιφέρεια).

"Η νέα μεθόδευση που επινοήθηκε από την πλειοψηφία της Περιφέρειας για την υποβάθμιση κρισίμων και κατεπειγόντων θεμάτων είναι η διαδικασία των Ανακοινώσεων.  Αντί  να συζητηθεί κάθε μείζον και επείγον ζήτημα στο περιφερειακό συμβούλιο, ώστε να τοποθετηθεί δημιουργικά η αντιπολίτευση, παρουσία των ενδιαφερομένων πολιτών,  ομάδων και των εκπροσώπων των ΜΜΕ, για να εξασφαλιστεί τόσο η δημοκρατική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου όσο και η δημοσιότητα των συνεδριάσεων, η διοίκηση επιλέγει την μέθοδο των "Ανακοινώσεων", προκειμένου να μετατρέψει την Αντιπολίτευση σε άφωνο θεατή, αφού στη διαδικασία των ανακοινώσεων δεν δίνεται σ΄ αυτή ο λόγος", τονίζει ο κ. Μπόλαρης.

Υποστηρίζει ότι "η πλειοψηφία έχει επιλέξει, προκειμένου να καλύπτει τις αδυναμίες της, την υποβάθμιση των λειτουργιών του περιφερειακού συμβουλίου. Δεν εκπλησσόμαστε, θεωρούμε όμως κρίσιμο η απαράδεκτη αυτή αντιδημοκρατική πρακτική να καταγγελθεί στους συμπολίτες μας".