H Επιτροπή Δεοντολογίας περνά τάχιστα σε μια νέα φάση συζήτησης, καλώντας σήμερα στις 4 το μεσημέρι τον Παύλο Χαϊκάλη ενώπιον της.


Ο κ. Χαϊκάλης καλείται ενώπιον των μελών της επιτροπής μετά από αίτημα της βουλευτού Φωτεινής Πιπιλή να διευκρινιστεί από ποια δραστηριότητα έπαιρνε πίσω από τον Γιώργο Αποστολόπουλο χρήματα ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης.

Ερώτημα πλέον της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι για ποιο λόγο χρήματα επεστράφησαν στον βουλευτή από τον κ. Αποστολόπουλο. «Ήταν χρήματα από δάνειο με τόκους ή από επένδυση σε χρηματιστήριο του εξωτερικού, μέσω παρένθετου προσώπου»; Και αυτό το ερώτημα τίθεται με δεδομένη τη ρητή απαγόρευση (ν. 3213/2003) στους εν ενεργεία βουλευτές να κάνουν χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Στην πρωινή συνεδρίαση της επιτροπής, προσήλθε ο βουλευτής Θ. Παραστατίδης και το μεσημέρι θα προσέλθει ο Οδ. Βουδούρης.

Στη διαβεβαίωση ότι υπήρξε μια ατυχής διατύπωση που στη συνέχεια, παρερμηνεύτηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης προέβησαν οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Θεόδωρος Παραστατίδης και Οδυσσέας Βουδούρης που προσήλθαν σήμερα στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για διευκρινίσεις. 

Οι δύο βουλευτές υπογράμμισαν ότι η αρχική δήλωση που ξεσήκωσε αντιδράσεις από ανεξάρτητους βουλευτές έχει ανακληθεί και υπογράμμισαν ότι δεν υπήρχε πρόθεση να κατηγορήσουν και να διατυπώσουν υπαινιγμούς για τη στάση συναδέλφων τους στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.