agalma_venizelou_20141115_131058.jpg

Με μια ματιά οι σημερινές (Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014) πιο σημαντικές εκδηλώσεις που οργανώνονται στην Θεσσαλονίκη:

 

10.00

Κάτω Τούμπα, στο Σύλλογο Σύνδρομου Down Ελλάδος, Καρανιβάλου 31. Χριστουγεννιάτικο παζάρι.

11.00

Στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και στην Αίθουσα Νερού. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά με τίτλο: «Γιορτάζουμε – Συνυπάρχουμε» με ποικίλες δράσεις δημιουργικής εκφρασης και ψυχαγωγίας.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στην αίθουσα τελετών, το 30ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Στη ΧΑΝΘ, την κεντρική σάλα του κτιρίου. Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τα παιδιά.

Στο 41ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Ικτίνου 5, Χριστουγεννιάτικη γιορτή – Bazaar.

Στα Πεύκα, στα «Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη», Γυμνάσιο - Λύκειο. Εκδήλωση - Ημέρα αγάπης και φιλανθρωπίας “Free Fantasy Christmas Day”.

Στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο: «Γλυκιά Εμπειρία», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Thessaloniki Food Festival. Εργαστήριο πρωτότυπων δημιουργιών από σοκολάτα από τους σεφ Παναγιώτη Νικολαΐδη και Φίλιππο Μπαντή.

Στο Δημαρχείο, στον αίθριο χώρο. Έκθεση βιολογικών προϊόντων σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας.

Στην Παύλου Μελά 22.1ος όροφος. Jewels Craft Art. Christmas Arts&Crafts BAZAAR. Koσμήματα, έργα τέχνης, χρηστικά-διακοσμητικά αντικείμενα ελλήνων δημιουργών σε πολύ προσιτές τιμές. Η εκδήλωση διαρκεί μέχρι 24 Δεκεμβρίου.

12.00

Στη Σταυρούπολη, στο εντευκτήριο των «Ακριτών του Πόντου», Όθωνος 12. Διήμερο πολιτιστικό αφιέρωμα με τίτλο: «Ασην κιμισχαναν σα μεταλλεία του Πόντου – Μουσικοϊστορικές Προσεγγίσεις», στο πλαίσιο του πολιτιστικού χειμώνα2014-2015. Ομιλητές: Τάσος Κυριακίδης, εκδότης, Χατζηκυριακίδης Κυριάκος, ιστορικός. Από το μουσικό εργαστήρι των «Ακριτών του Πόντου» Σταυρούπολης.

Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατίας 154. Εορταστική εκδήλωση του Δημοτικού Κέντρου Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης, με μουσικό και χορευτικό δρώμενο, βασισμένο στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Raymond Briggs «Ο Χιονάνθρωπος».

 

16.00

Στο Κολλέγιο Ανατόλια, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Σχολείου. “Christmas Concert”, στο πλαίσιο του “Christmas Bazaar μετά… μουσικής”.

18.00

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα «Φίλων της Μουσικής Μ1», τελετή λήξης των εορτασμών για τα 100 χρόνια του προσκοπισμού στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο: «1914-2014 Εκατό χρόνια Πρόσκοποι Θεσσαλονίκης», από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

19.00

Στο “J’ Adore Club Theater”, Φωκαίας 3. Μουσική εκδήλωση με Guest Dj το Διογένη Μαριόλα. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς του «Φάρου του Κόσμου». Από το Διεθνές Δίκτυο Σπουδών ΑΧΟΝ.