Με μια... 15χρονη μαθήτρια αγκαλιά, βρέθηκε στο Πολεμικό Μουσείο, σήμερα το πρωί, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης!


Ο κ. Καλαφάτης παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Εθνομαρτύρων Διδασκαλισσών του Μακεδονικού Αγώνα. Στην κατάμεστη αίθουσα επικρατούσε ζέστη και τρία κορίτσια, που φορούσαν τις βαριές μακεδονίτικες στολές, ήταν αναγκασμένα να στέκονται σε στάση προσοχής, την ώρα που γινόταν το προσκλητήριο των Εθνομαρτύρων Διδασκαλισσών. Πίσω τους ακριβώς, στεκόταν ο κ. Καλαφάτης, που είδε τη μία από τις κοπέλες να φαίνεται ζαλισμένη.

Πριν καταλήξει στο έδαφος, ο κ. Καλαφάτης την άρπαξε και, κρατώντας την αγκαλιά, την έβγαλε, λιπόθυμη, έξω από την αίθουσα, στον καθαρό αέρα. Η τελετή διακόπηκε κι όλοι έσπευσαν να δουν τι συνέβη.

Ευτυχώς, η κοπέλα ανέκτησε τις αισθήσεις της μετά από λίγα λεπτά. Όταν, πλέον, όλοι είχαν ηρεμήσει, ο διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου, συνταγματάρχης Πυροβολικού.Γεώργιος Φαρμάκης, στράφηκε στον επικεφαλής της παράταξης "Εντάξει" και του είπε:

"Υπουργέ, τι... επαγρύπνηση ήταν αυτή"; Για να πάρει την απάντηση:

-Συνταγματάρχα μου, είμαι πάντα σε εγρήγορση!