diarriktis_7.jpg

Σπείρα διαρρηκτών, που έδρασε σε Θέρμη, Πανόραμα και Λαγκαδά, εντοπίστηκε από την αστυνομία και σε βάρος των μελών της σχηματίστηκε δικογραφία.

Ως ενεχόμενοι θεωρούνται, από την αστυνομία, τέσσερις Έλληνες (τρεις άντρες ηλικίας 25, 30 και 28 ετών και μία 24χρονη γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της σύστασης και συμμορίας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής καθώς και για κατοχή ασυρμάτου, με τον οποίο παρακολουθούσαν τις συχνότητες της αστυνομίας. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Με βάση τα εντάλματα, έγιναν έρευνες σε σπίτι στα Υψώματα Λαγκαδά, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 28χρονος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρείς άντρες, τον περασμένο Αύγουστο, διέρρηξαν τέσσερα σπίτια σε Θέρμη, Πανόραμα και Λαγκαδά, απ΄όπου έκλεψαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά - κοσμήματα και μια ηλεκτρονική συσκευή. Το σπίτι του Λαγκαδά το διέρρηξαν αφού σκαρφάλωσαν στο μπαλκόνι κι άνοιξαν την μπαλκονόπορτα.

Η γυναίκα είχε παραχωρήσει στην σπείρα το αυτοκίνητό της, για να το χρησιμοποιούν όταν ήθελαν να διαφύγουν. Σε αυτό είχαν εγκαταστήσει και έναν ασύρματο, για να παρακολουθούν τις κινήσεις της αστυνομίας. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στα τέλη Αυγούστου, με διάφορα κλοπιμαία στο εσωτερικό του.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες συνεχίζονται, τόσο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας, όσο και για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλες διαρρήξεις, στις ίδιες, ή άλλες περιοχές.