Τρεις διαφορετικές περίοδοι από την Ιστορία της Θεσσαλονίκης αναδύονται σε  έναν ξεχωριστό περίπατο που οργανώνει η ομάδα Thessaloniki Walking Tours στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Χάρτη των Γεύσεων.

Το παρελθόν συναντά το παρόν μέσα από γοητευτικές διαδρομές που διασταυρώνονται με τις συνήθειες των κατοίκων της πόλης και τις γαστριμαργικές τους επιλογές.

Συνήθειες που μεταβλήθηκαν σε σταθερές αξίες και έδωσαν το στίγμα της γαστρονομικής της ταυτότητας. Αφηγήσεις, ανθρώπινες ιστορίες παράλληλα με τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν την πόλη ανασύρονται από τον Τάσο Παπαδόπουλο και τον Κωστή Ζαφειράκη και παρουσιάζονται μέσα στο σκηνικό των αγορών.

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει μια πρωτότυπη πορεία από την Πλατεία Αριστοτέλους, ακολουθώντας το νήμα που συνδέει τα στοιχεία της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης του χθες με αυτήν του σήμερα και το οποίο ξετυλίγεται στις αγορές Καπάνι, Μοδιάνο και Άθωνος όπου, τους συμμετέχοντες περιμένει μια ποικιλία εξαιρετικών εδεσμάτων. Εκεί θα γνωρίσουν τους ανθρώπους των αγορών που έχουν να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες από αυτά τα πολυσύχναστα σημεία που αποτελούν και χώρο συνάντησης των κατοίκων της.

Η διαδρομή ολοκληρώνεται δυόμιση ώρες αργότερα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν ανοίξει τις πύλες του ο «Χάρτης των γεύσεων 2014».

Σχεδιασμός/ υλοποίηση: Κωστής Ζαφειράκης, Τάσος Παπαδόπουλος
Αφετηρία: Πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου)
Σάββατο 29 Νοεμβρίου,  Ώρα: 11 πμ.
Συμμετοχή: 12 ευρώ το άτομο  (μαθητικά, φοιτητικά, οικογενειακά: 8 ευρώ το άτομο)
Κρατήσεις: Info@thessalonikiwalkingtours.com / 2310 810226