Την πεποίθησή του ότι «σε αυτήν την πολύ κρίσιμη καμπή» η χώρα δεν πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές, εξέφρασε, σήμερα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον κεντρικό Δήμο,
Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Βεργίνα TV και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα.

«Πιστεύω ότι όλοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων στη δύσκολη, αυτή, στιγμή και θα πάμε σε εκλογές όπως προβλέπεται –κι όχι πρόωρα. Κάτι τέτοιο είναι πέραν του κομματικού καθήκοντος. Είναι εθνικό χρέος, τώρα που πλησιάζουμε να ξεπεράσουμε έναν κάβο, να μην ξαναγυρίσουμε εκεί που βρισκόμασταν πριν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης.


Επισήμανε, ακόμη, ότι η χώρα έχει εισέλθει «σε πορεία σταθεροποίησης, που είναι πολύ σημαντικό και για το εξωτερικό, αλλά και για το εσωτερικό, όπου οι Έλληνες έχουν προσφέρει πάρα πολλά –με προσωπικό κόστος ο καθένας». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «οι Ευρωπαίοι πολίτες, πριν μερικά χρόνια, αντιμετώπιζαν με μεγάλο σκεπτικισμό τον Έλληνα. Είχαν σχηματίσει μια πολύ άδικη και απαξιωτική εικόνα, κάτι που δεν ισχύει πλέον», για να καταλήξει ότι η εικόνα αυτή δεν πρέπει να διαλυθεί με πρόωρες εκλογές.