hacker-640x415.jpg
Σοκ στον κόσμο του στίβου! Γνωστός πρωταθλητής 28 χρόνων, παραπέμπεται επειδή έμπαινε στα κομπιούτερ νεαρών φοιτητριών κι έκλεβε αισθησιακές φωτογραφίες, για να τις εκβιάσει!

 

Ο 28χρονος αθλητής συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Η μέθοδός του ήταν πολύ απλή –κι όμως, κατάφερνε να πάρει ό,τι ήθελε:

Αρχικά εντόπιζε όμορφες φοιτήτριες μέσω Facebook. Στη συνέχεια συστήνονταν ως  φοιτητής στο μεταπτυχιακό κι υποστήριζε πως η εργασία του είχε να κάνει με τα προγράμματα κατά των ιών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Έτσι έπειθε τις ανυποψίαστες φοιτήτριες να εγκαταστήσουν στο κομπιούτερ τους το πρόγραμμα «team viewer».

Το συγκεκριμένο είναι ένα ελεύθερο λογισμικό, που κυκλοφορεί ευρέως στο Ίντερνετ και δίνει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί, να έχει πρόσβαση στο κομπιούτερ κάποιου άλλου χρήστη –εάν και εφόσον ο δεύτερος χρήστης του Διαδικτύου του δώσει συγκεκριμένο αριθμό πρόσβασης (κάτι σαν τηλεφωνικό αριθμό). Μάλιστα, οι κατασκευαστές του Team Viewer, για να αποφύγουν κλοπές δεδομένων, έχουν προγραμματίσει έτσι το software, ώστε να ζητά, κάθε φορά, νέον αριθμό, για να επιτρέψει τη σύνδεση. Τον αριθμό αυτό γνωρίζει μόνον ο πραγματικός χρήστης του κομπιούτερ κι αυτός –και μόνον αυτός- μπορεί να τον δώσει στον άνθρωπο που θα επιχειρήσει σύνδεση από μακριά.

Το δυνατό σημείο του 28χρονου αθλητή ήταν η πειθώ. Κατάφερνε να πείσει τις φοιτήτριες ότι όλα ήταν ασφαλή. Είχε, όμως, κατασκευάσει ένα πρόγραμμα – καθρέπτη που, όταν του επέτρεπαν τη σύνδεση, δήθεν για να δοκομάσει το πρόγραμμα κατά των ιών, αυτός ερευνούσε, με όλη του την ησυχία, τους σκληρούς δίσκους των κοριτσιών. “Κατέβαζε” τις φωτογραφίες τους –ειδικά κάποιες αισθησιακές, ή τραβηγμένες στην παραλία- κι από εκεί άρχιζε ο εκβιασμός

Ο 28χρονος ζητούσε ραντεβού και, στη συνέχεια, σαρκική επαφή. Έλεγε πως μόνον έτσι θα γλίτωναν από το… ρεζιλίκι, αφού, διαφορετικά, θα έκανε τις φωτογραφίες τους… φέιγ βολάν, στο Διαδίκτυο. Έτσι, εκείνες ενέδιδαν στον εκβιασμό του, έως ότου κάποια κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία.

Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών στο διαδίκτυο, εντοπίστηκε το ψηφιακό ίχνος του 28χρονου αθλητή, ο οποίος, εκτός των στίβων, αποδείχτηκε και πρωταθλητής της απάτης…