Πέντε από τα επτά μέλη σπείρας δολοφόνων - ληστών, που έπνιξαν ηλικιωμένο για να του πάρουν το κομπόδεμα, συνέλαβε, χθες, η αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη.


Πρόκειται για πέντε Γεωργιανούς, ηλικίας από 35 ως 44 χρόνων, οι οποίοι, στις 3 Σεπτεμβρίου 2013, είχαν εισβάλει στο σπίτι 58χρονου καταστηματάρχη από τη Χαλκιδική, τον είχαν δείρει, βασανίσει και φιμώσει, για να το πουν πού είχε τα χρήματά του, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να καταλήξει στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, σε κακό χάλι... Οι δράστες είχαν πάρει 500 ευρώ που είχαν βρει στο σπίτι.




Το ξήλωμα της σπείρας άρχισε όταν ο ένας από αυτούς, ένας 45χρονος Γεωργιανός, συνελήφθη επειδή είχε εγκαταστήσει στο σπίτι του παράνομο παρασκευαστήριο βότκας. Κατά την προανάκριση ομολόγησε τη συμμετοχή του στη ληστεία μετά φόνου κι έτσι η αστυνομία έφθασε στα ίχνη και των υπόλοιπων. 

Σε βάρος των επτά μελών της σπείρας (διαφεύγει 24χρονος Γεωργιανός κι ένας συνεργός τους, αγνώστων στοιχείων) σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατά περίσταση κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας και της σύστασης συμμορίας.






Σύμφωνα με την αστυνομία ,άλλο μέλος της σπείρας ήταν ο "εγκέφαλος" άλλοι οι φυσικοί αυτουργοί, άλλοι οι «τσιλιαδόροι» κι άλλοι οι «πληροφοριοδότες», που έβρισκαν σπίτια με "ζουμί" και το έλεγαν στους υπόλοιπους.




Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Ειδικά στο σπίτι του 35χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και διαφόρων άλλων εξειδικευμένων εργαλείων κατασκευής κλειδιών, όπως "μήτρες" κλειδιών, μηχανισμοί κατασκευής, τμήματα κλειδαριών ασφάλειας,  αυτοσχέδια διαρρηκτικά κλειδιά, σιδηροπρίονα, πένσες, παχύμετρα, σιδηρολοστοί, κόφτες, κατσαβίδια, φακοί, ένας ηλεκτρονικός εκκενωτής ( taser ) και ηλεκτρονική ζυγαριά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς τα ευρήματα της αστυνομίας δείχνουν ότι οι δράστες ενέχονται σε περιπτώσεις διαρρήξεων.