Ρεπορτάζ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΡΗΣ

Το ηλικιωμένο ζευγάρι είδε τον  άγγελο του, στο πρόσωπο ενός νεαρού δύτη αλιευτικού,  που προσέγγισε στο αλιευτικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 


Ο νεαρός, όταν  είδε το αυτοκίνητό τους να βουλιάζει και άκουσε τον  ηλικιωμένο σύζυγο να καλεί σε βοήθεια, βούτηξε και απεγκλώβισε από το βυθισμένο αυτοκίνητο την ηλικιωμένη.

Όλα άρχισαν περίπου στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, όταν το ηλικιωμένο ζευγάρι πήγε με το αυτοκίνητο του στο αλιευτικό λιμάνι της Καλαμαριάς που βρίσκεται δίπλα στη μαρίνα σκαφών  αναψυχής, για μια βόλτα. Όπως είπε στο «SN», ο σύζυγος, όταν έφθασαν εκεί, δίπλα στη μπούκα του λιμανιού, είδε ένα σμήνος πουλιών, ενθουσιάστηκε, πήρε το κινητό του τηλέφωνο και βγήκε από το αυτοκίνητο για να βγάλει φωτογραφίες τα πουλιά.


Την ίδια ώρα η σύζυγος έμεινε μέσα στο όχημα. «Ενώ έβγαζα φωτογραφίες τα πουλιά, φύσηξε αέρας» δήλωσε ο ηλικιωμένος «τότε είδα το αυτοκίνητο να κυλά με την όπισθεν προς τη θάλασσα. Τρελάθηκα, προσπάθησα να προλάβω αλλά δεν πρόλαβα. Η γυναίκα μου καθόταν μέσα ανήμπορη. Μάλλον από τη λαχτάρα μου να φωτογραφίσω τα πουλιά, ξέχασαν  να βάλω χειρόφρενο. Την είδα να χάνετε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα».


Όπως είπε ο ηλικιωμένος, είδε τότε μια τράτα που προσέγγιζε στο λιμάνι και κάλεσε σε βοήθεια. Προφανώς, ο καπετάνιος και το πλήρωμα του αλιευτικού είχαν αντιληφθεί το συμβάν, είδαν τον ηλικιωμένο να καλεί αλαφιασμένος σε βοήθεια και  προσέγγισαν στο σημείο. Τότε ένας νεαρός ναύτης του αλιευτικού, βούτηξε μαζί με ένα λοστό, έσπασε το τζάμι του οχήματος που είχε ήδη βουλιάξει, έσπασε το τζάμι και απεγκλώβισε την ηλικιωμένη γυναίκα.

Στο σημείο μετά από λίγο έφθασε το Λιμενικό και ασθενοφόρο που μετέφερε την ηλικιωμένη για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

«Ήταν πολύ τυχεροί άνθρωποι» είπε στο ΣΝ ο χειριστής του γερανού που ανέλκυσε μετά από ώρα το όχημα, Ανδρέας Ουρανίδης «Μέσα στην ατυχία τους ήταν τυχεροί που βρέθηκε κοντά το αλιευτικό. Εμείς προσπαθούμε απλά να μην κάνουμε περισσότερη ζημιά στο αυτοκίνητο και το ανελκύσαμε με μεγάλη προσοχή»










Δείτε το βίντεο από την ανέλκυση: