Σε ένα σημείο συμφωνούν όλοι οι φορείς, οι οποίοι συμμετέχουν σε ημερίδα του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης: Ότι το πολεοδομικό συγκρότημα έχει ανάγκη κι άλλων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς...


Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Ορφανός, επισήμανε την ανάγκη για συναίνεση στην πόλη στα ζητήματα μεταφορών, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «η διαμάχη μετρό ή τραμ διήρκεσε περισσότερα από 20 χρόνια για να φτάσουμε να διεκδικούμε και μετρό και τραμ. Χρειάζεται συναίνεση όλων μας».

Ο κ. Ορφανός εστίασε στα προβλήματα καθυστερήσεων στην υλοποίηση του μετρό, λέγοντας: «Η πρόοδος του μετρό δεν ικανοποιεί κανέναν. Το ΥΜΑΘ θα κάνει προσπάθειες επίσπευσης του έργου, στοχεύοντας στην κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, για να εξαλειφθούν όλα τα εμπόδια που υπάρχουν, είτε τεχνητά, είτε πραγματικά. Το έργο συνεχίζεται, όχι όμως με τους επιθυμητούς ρυθμούς και την ίδια ώρα πλήττονται πολλοί πολίτες. Το τραμ έχει μια εξαιρετική μελέτη και απαιτείται πολιτική βούληση για να προχωρήσει».

Βολές Πατουλίδου: Κάνουμε μισές δουλειές...

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, επισήμανε επίσης την ασυνεννοησία στην πόλη, τονίζοντας: «Κάνουμε μισές δουλειές, χωρίς ο ένας να ενημερώνει τον άλλο». Επίσης, επέμεινε στη βελτίωση της θαλάσσιας συγκοινωνίας, έστω και με τη σημερινή πιλοτική μορφή της, λέγοντας ότι «χρειάζεται μεγάλες βελτιώσεις, παρότι ο κόσμος την αγκάλιασε».

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, στο χαιρετισμό της έθεσε τρία ζητήματα: την ύπαρξη μόνο του ΟΑΣΘ ως μέσου μαζικής μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, τις μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων του μετρό και την ανυπαρξία εναλλακτικού δικτύου μεταφοράς του επιβατικού κοινού. Χαρακτήρισε «μικρή» τη σημερινή προσπάθεια για θαλάσσια συγκοινωνία και «αόρατο» το τραμ.

«Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός δημόσιου φορέα για τις μαζικές μεταφορές, που θα παίξει εποπτικό ρόλο, ώστε να μην υπάρχουν μονοπώλια στο χώρο των μέσων μαζικής μεταφοράς. Θέλουμε ενίσχυση του ρόλου του ΣΑΣΘ για να παίξει ουσιαστικό ρόλο», υπογράμμισε.

Ο εκπρόσωπος του δημάρχου Θεσσαλονίκης και εντεταλμένος σύμβουλος για τα συγκοινωνιακά και κυκλοφοριακά ζητήματα, Γιώργος Δημαρέλος, πραγματοποίησε έναν απολογισμό των παρεμβάσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια για την υλοποίηση του δυτικού προαστιακού σιδηροδρόμου, που μέσω του υφιστάμενου δικτύου θα συνδέσει το λιμάνι με τη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ σχετικά με το τελεφερίκ είπε ότι είναι ανοιχτή η υλοποίησή του, αφού στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 υπάρχει η δυνατότητα να είναι επιλέξιμη δαπάνη και άρα να χρηματοδοτηθεί ευκολότερα από οποιοδήποτε άλλο έργο.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, ανέλυσε την ιστορία του Οργανισμού και βάσει των στοιχείων, με τα 622 αστικά λεωφορεία του στόλου του μετακινούνται ετησίως 170 εκατομμύρια επιβάτες, με μέση πληρότητα δρομολογίων στο 40%.