Δεκτή έγινε, πριν από λίγο, η  παραίτηση που υπέβαλε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Τζιφόπουλος, από τον Πρύτανη Περικλή Μήτκα.

Ο αντιπρύτανης, που μέχρι σήμερα ήταν και πρόεδρος της Φιλοσοφικής σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι "Δίον", δήλωσε:

«Εγώ φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστικοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας. Γιατί δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας. Αν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου».

Σε ανακοίνωση της η Πρυτανεία του ΑΠΘ δηλώνει ότι τα λεγόμενα Τζιφόπουλου σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τις Πρυτανικές αρχές.

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις Τζιφόπουλου και ο πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, υποστηρίζουν ότι  «τα ελληνικά πανεπιστήμια στο σύνολό τους διοικούνται σήμερα από τις πιο αυταρχικές πρυτανείες μεταπολιτευτικά». Μάλιστα, κάνουν λόγο για «εγκάθετους πρυτάνεις που βαπτίζουν τις γενικές μας συνελεύσεις και τις δημοκρατικές διαδικασίες των συλλόγων μας "μειοψηφίες που κλείνουν τις σχολές"».

Κατηγορούν, ακόμη, τη διοίκηση Μήτκα ότι τοποθετεί μπράβους έξω από την αίθουσα της Συγκλήτου, για να μην εφαρμοστεί απόφασή τους για κατάληψη του κτιρίου. Χαρακτηρίζουν, δεν τους κ.κ. Φορτσάκη, Τζιφόπουλο, και Μήτκα "κάποια από τα πολλά φασιστοειδή μαργαριτάρια που στελεχώνουν και υποστηρίζουν ενεργά τις νέες πρυτανείες".