5o_gymnasio_01.jpg

Στο κατασκευαστικό πρόγραμμα της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», εντάσσεται το έργο στατικής ενίσχυσης του διατηρητέου κτιρίου του 5ου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε, χθες, υπό τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο, με τη συμμετοχή του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Θανάση Παππά, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Έλλη Χρυσίδου, τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Παιδείας Αν. Τελίδη και τον διευθυντή Ββάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Μιχ. Μαυρίδη (την αρμοδιότητα για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης).

Επίσης, συζητήθηκε και το χρόνιο ζήτημα της ημιτελούς κατασκευής επέκτασης του 106ου Δημοτικού Σχολείου. Μετά την πρόσφατη έγκριση του νέου σχετικού κτιριολογικού προγράμματος, η εταιρεία θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου, το οποίο προβλέπεται να δημοπρατηθεί έως το καλοκαίρι του 2015.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε: «Το 5ο Γυμνάσιο - Λύκειο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο, εκπαιδευτικά και αρχιτεκτονικά, με την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Λογικό είναι λοιπόν να είμαι σήμερα ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εξέλιξη της πρωτοβουλίας μου να πραγματοποιήσουμε αυτή τη συνάντηση και την αποδοχή από το Δήμο Θεσσαλονίκης της πρότασής μου να αναλάβει η εταιρεία ‘Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.’ την κατασκευή του έργου στατικής ενίσχυσης του διατηρητέου. Άλλωστε, όπως έχω πει επανειλημμένως, όταν οι φορείς συνεργάζονται, βρίσκονται και οι λύσεις».

«Για το πρόβλημα στατικότητας που είχε εντοπιστεί στο διατηρητέο κτίριο του 5ου Γυμνασίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια της στατικής προμελέτης που ολοκλήρωσε, ανέλαβε να εκπονήσει και τη μελέτη στατικής επάρκειας», δήλωσε ο Θανάσης Παππάς και πρόσθεσε: «Μόλις την ολοκληρώσουμε θα την παραδώσουμε στην εταιρία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ, η οποία θα κατασκευάσει το έργο με δική της εργολαβία και χρηματοδότηση. Παράλληλα, ο Δήμος συνεχίζει την εργολαβία για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του σχολείου, έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ».

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού δήλωσε: «Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα φιλοξενήσει το 5ο Γυμνάσιο – Λύκειο με αναβαθμισμένες λειτουργίες. Άμεσα σχεδιάζουμε τη μετεγκατάσταση του σχολείου με την ολοκλήρωση των εργασιών».