kefalogianni_tzikas_20141113_01.jpg
Μισό δισεκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο για τα επόμενα έξι χρόνια προγραμματίζει να επενδύσει η κυβέρνηση σε μεγάλες υποδομές τουρισμού και συναφών δραστηριοτήτων μέσω του ΕΣΠΑ.

Αυτό αποκάλυψε, πριν λίγο, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 30ης Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως πρόσθεσε, ο ιδιωτικός τομέας αναμένεται να επενδύει τρία δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

«Πρόθεσή μας είναι να σταθούμε αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία και ολοκληρωμένη πρόταση των τοπικών αρχών και της αυτοδιοίκησης. Απευθύνουμε μήνυμα συνεργασίας στους δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας για καλύτερο και αποδοτικότερο συντονισμό» σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, κ. Γιώργος Ορφανός, υπογράμμισε τη δυναμική της φετινής Philoxenia και την προοπτική της να μετεξελιχθεί σε κορυφαίο τουριστικό γεγονός και μίλησε για τη θετική πορεία του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα.

Τον στόχο της ΔΕΘ-Helexpo να ξαναγίνει η Philoxenia η μεγάλη «γιορτή» του τουριστικού κλάδου επισήμανε με τη σειρά του ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Τάσος Τζήκας. Αναφέρθηκε δε στη σημασία του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν το υπουργείο Τουρισμού και η ΔΕΘ-Helexpo.

Και συνεργασία με τη ΔΕΘ

Σε στρατηγική «συμμαχία» με το υπουργείο Τουρισμού προχωρά η ΔΕΘ-Helexpo, με την υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Τάσο Τζήκα, να υπογράφουν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού.

Η συνεργασία αυτή ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Τουρισμού, κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, με την αφορμή της 30ης Philoxenia και της Hotelia, που άνοιξαν σήμερα τις πύλες τους.

Συνάντηση Κεφαλογιάννη – Μπουτάρη

Τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Υπουργείο Τουρισμού σε θέματα προβολής και ανοίγματος νέων τουριστικών αγορών συζήτησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με την Υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για άνοιγμα προς τις βαλκανικές χώρες,την έμφαση που δίνεται στην αγορά της Τουρκίας και του παγκόσμιου εβραϊσμού. Ως προβλήματα ανέφερε το ζήτημα με τα δρομολόγια της Turkish Airlines, την ακτοπλοϊκή απομόνωση της Θεσσαλονίκης και την καθυστέρηση στην έκδοση τουριστικών θεωρήσεων (visa) σε χώρες εκτός Συνθήκης Σένγκεν, ενώ ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Τουρισμού στη δρομολόγηση ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης-Σμύρνης και απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με το Τελ Αβίβ, αλλά και στο άνοιγμα της αγοράς των youth hostels.

H υπουργός αναφέρθηκε στο νέο γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνστνατινούπολη, τονίζοντας ότι ο δήμος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα και είπε για τον Γιάννη Μπουτάρη ότι «είναι ο πιο δραστήριος Δήμαρχος στην Ελλάδα σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό. Έχει συγκεκριμένο όραμα για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και το εφαρμόζει με συγκεκριμένο σχέδιο».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης, χαρακτήρισε «εξαιρετικά καλή» την ανταπόκριση του υπουργείου στα προβλήματα στον τομέα του Τουρισμού, που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη.