sissitio_04.jpg

Ίλιγγο προκαλούν, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, τα στοιχεία για τη φτώχεια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Αυτό παραδέχτηκε ο ίδιος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τη νέα κοινωνική δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Για ένα πιάτο γεμάτο», που υλοποιείται σε συνεργασία με το «Ράδιο Θεσσαλονίκη», για την ενίσχυση των συσσιτίων.

«Τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τους άπορους συμπολίτες μας προκαλούν ίλιγγο, καθώς ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 235.000 συνανθρώπους μας, που έχουν την απόλυτη ανάγκη όλων μας», παραδέχτηκε ο περιφερειάρχης και κάλεσε όποιον μπορεί να συνδράμει την προσπάθεια για να συγκεντρωθούν τρόφιμα.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε σε άλλες δράσεις κοινωνικής συνοχής της ΠΚΜ (παιχνίδια για παιδιά ιδρυμάτων, φάρμακα για τα κοινωνικά ιατρεία, δωροεπιταγές και βασικές ιατρικές εξετάσεις αξίας 55.000 ευρώ, στο πλαίσιο της δράσης “Σύμπραξη Κοινωνικής Ευθύνης”, διανομή τροφίμων, διάθεση εσόδων από το φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το EURO 2004 και της Ρουμανίας του Χάτζι στην ΕΛΕΠΑΠ, η δράση «Γείτονες» με τους αρτοποιούς που δίνουν έκπτωση 20% στα είδη τους για τους ανέργους, τους πολύτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες). Υποστήριξε ότι έχουν εξασφαλιστεί 300.000.000 ευρώ από το «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο», ενώ γίνονται προσπάθειες να αντληθεί άλλο 1.000.000 ευρώ από το νεοσύστατο “Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους”.

Χρήματα από το υπουργείο Εργασίας για απόρους

Ανακοίνωσε ότι, στις αρχές του 2015, το υπουργείο Εργασίας, θα δώσει κονδύλια ύψους 285.000 ευρώ για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων, σε άπορους, άστεγους και όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η νέα κοινωνική δράση “Για ένα πιάτο γεμάτο” αρχίζει από αύριο 20 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 3 Δεκεμβρίου 2014.

Δείτε με κλικ εδώ σε ποια σημεία μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα.