Εξαπάτησε τον... εργοδότη του!


Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε 46χρονος, διότι αποπειράθηκε να εξαπατήσει τον εργοδότη του, γνωστό επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης.


Η υπόθεση ήρθε στο «φως» μετά από καταγγελία που έκανε ο 61 ετών επιχειρηματίας στο τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο 46χρονος υποσχέθηκε στον εργοδότη του ότι θα τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές της πόλης, επικαλούμενος τη δήθεν γνωριμία του με εφοριακούς για λογαριασμό των οποίων αξίωσε 40.000 ευρώ.

Στην απολογία του, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «σκευωρία» που στήθηκε σε βάρος του, αρνούμενος το κατηγορητήριο. Νωρίτερα, ο επιχειρηματίας κατέθεσε ότι έπεσε θύμα παραπλάνησης από τον 46χρονο, τον οποίο απασχολούσε πάνω από 10 χρόνια σε διευθυντικό πόστο.

«Ισχυριζόταν ότι η επιστροφή του ΦΠΑ που εδικαιούτο η εταιρεία μου έγινε υπό καθεστώς ευνοϊκό κι ότι εάν δεν δώσουμε τα χρήματα επρόκειτο να γίνουν επιθετικοί έλεγχοι από την Εφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
_______________________________________________________________________
από το http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια