milopoulos_20111115_01.JPG
Σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου συνεχίζει την ακαδημαϊκή του καριέρα ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιάννης Μυλόπουλος.

 

Θα διδάσκει, πλέον, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, το οποίο ανακοίνωσε ότι «ενισχύεται στο ακαδημαϊκό του προσωπικό καθώς τρεις πρώην πρυτάνεις κορυφαίων ελληνικών πανεπιστημίων θα εργάζονται ως επισκέπτες καθηγητές. Πρόκειται για τους καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο, πρώην πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, καθηγητή Πάρη Τσάρτα, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και καθηγητή Θόδωρο Παπαθεοδώρου, πρώην πρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρώην υφυπουργό Παιδείας της Ελλάδας».

Αναφορικά με τη θέση του στο ΑΠΘ, όπου είναι καθηγητής Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ρεπόρτερ της εφημερίδας Έθνος, που αποκαλύπτει το θέμα, επικοινώνησε με την Πρυτανεία και πήρε την απάντηση ότι «έχει πάρει ετήσια εκπαιδευτική άδεια».

Και ο Μανιτάκης στην Κύπρο

Στην Κύπρο θα βρίσκεται και ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος φέτος θα εκτελεί χρέη κοσμήτορα στην σχολή Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου.