Με τη φράση του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του έθνους και του λαού» ξεκίνησε ο Θεόδωρος Καράογλου, την ομιλία του στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες, σε ξενοδοχείο της πόλης, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.


«Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μας άφησε ο εθνάρχης, αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες που πρεσβεύουμε ως νεοδημοκράτες, αυτή είναι η αποστολή μας» συνέχισε, για να εξηγήσει αμέσως μετά πως στόχος αυτής της επετειακής εκδήλωσης είναι «να αναδείξει την ιστορική προσφορά του κόμματος, την εξωστρέφεια της παράταξης και να δείξει προς κάθε κατεύθυνση ότι το να είσαι “δεξιός” δεν μπορεί και δεν πρέπει να δαιμονοποιείται».

Ο κ. Καράογλου τόνισε με νόημα ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι κατάθεση ψυχής και όχι σύνθημα», σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της είχε και εξακολουθεί να έχει ως βασικό στόχο την εθνική ομοψυχία και το ξεπέρασμα των διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος, που τόσο πολύ πλήγωσαν κατά περιόδους όλους τους Έλληνες».

Χαρακτηρίζοντας τη Ν.Δ. ως «την παράταξη των εθνικά δικαιωμένων επιλογών», έκανε εκτενή αναφορά στην προσφορά των επτά προέδρων του κόμματος καθώς και στο έργο που επιτέλεσαν οι πέντε πρόεδροι της (Κων/νος. Καραμανλής, Γ. Ράλλης, Κ. Μητσοτάκης, Κ. Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς) που διετέλεσαν πρωθυπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα. «Ο πρώτος έβαλε τα θεμέλια της σύγχρονης Ελλάδας, ρίχνοντας μας στα βαθιά για να μάθουμε να κολυμπούμε. Ο δεύτερος συγκρούστηκε με τις δυσκολότερες των περιστάσεων. Ο τρίτος δημιούργησε τις πολιτικές συνθήκες για να λάβουν οριστικό τέλος τα κατάλοιπα του δεύτερου εθνικού διχασμού του 20ού αιώνα. Ο τέταρτος οραματίστηκε την Ελλάδα ως μια ευημερούσα χώρα η οποία θα κοιτά μπροστά και όχι πίσω, ενώ ο πέμπτος κλήθηκε να κρατήσει όρθια την πατρίδα μας, σε δύσκολες στιγμές και τα κατάφερε» σημείωσε.

Σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα στελέχη του ότι «αποφοίτησαν με άριστα από τη Μεγάλη του Λαϊκισμού Σχολή».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν το ενδιαφέρει αν θα προκληθεί οικονομική και κοινωνική αναστάτωση. Το μόνο που ενδιαφέρει την Κουμουνδούρου είναι να καταλάβουν την εξουσία με κάθε κόστος», χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων το ΣΥΡΙΖΑ «διχασμένο ιδεολογικά».

Τέλος, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας, τους κάλεσε να μη λησμονήσουν ποτέ ότι τα επιτεύγματα της ΝΔ σε αυτήν την 40χρονη διαδρομή: «Το οφείλουμε στην παράταξη, στην ιστορία μας, στους εαυτούς μας. Είμαστε μέρος της ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας και αυτό δεν αλλάζει. Ασφαλώς τα κόμματα εξελίσσονται και καλούνται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σήμερα. Όμως δεν έχουμε το δικαίωμα να απομακρυνθούμε από τις ιδεολογικές αρχές που έθεσε ο Εθνάρχης Καραμανλής. Κόμματα που δεν έμειναν πιστά στην ιδεολογία τους χάθηκαν. Δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε τις προσδοκίες των πολιτών. Ελάτε να τους δείξουμε πώς δίνονται οι αγώνες» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Καράογλου.