Ας δούμε τι γράφει ο τύπος σήμερα (Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014).

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Παρασκήνιο για μια <<καρέκλα>>"
Η εφημερίδα γράφει για την μάχη δημάρχων που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πόσα θα πάρουν Εν. Δυνάμεις, Σ. Ασφαλείας, δικαστές"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σχέδιο που προβλέπει την αύξηση των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, στο επίπεδο του 50% της διαφοράς μεταξύ των τωρινών αποδοχών τους και των αποδοχών που ελάμβαναν τον Ιούλιο του 2012, προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης".
ΕΘΝΟΣ: "Φόροι & μισθοί το 2015. Οι αυξήσεις σε ένστολους και δικαστικούς"
Η εφημερίδα σημειώνει "«κούρεμα» της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30% από την 1-1-2015, που θα επιφέρει αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές για μισθωτούς και συνταξιούχους, προβλέπει το προσχέδιο του νέου νέου προϋπολογισμού. Παράλληλα δικαστικοί και ένστολοι θα λάβουν αναδρομικά και αυξήσεις στις αποδοχές τους»".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εκπληρώνονται οι προφητείες του Πατροκοσμά!!!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ανίερη συμμαχία του Ερντογάν με τους τζιχαντιστές εις βάρος των Κούρδων και της Συρίας επιταχύνει τις δραματικές γεωπολιτικές εξελίξεις".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι νέοι μισθοί για ένστολους, δικαστικούς"
Η εφημερίδα αναφέρει "πίνακες με τις αυξήσεις που θα λάβουν οι στρατιωτικοί και το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών τους με βάση τις δικαστικές αποφάσεις".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φορολογική υστερία"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη μέρα που η κυβέρνηση καταθέτει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015, απουσία των φοροελαφρύνσεων που έχει εξαγγείλει τόσες φορές ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με απόφασή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε φορολογικό παραλήρημα, φορολογώντας οποιαδήποτε παροχή λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις, αυξάνοντας έτσι δια της πλαγίας οδού την παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών".
ESPRESSO: "ΣΠΕΙΡΑ με κλειδιά ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ"
ΕΣΤΙΑ: "Θεωρία Τσίπρα για «φούσκες»"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι φανερό τί επιδιώκει με την θεωρία της «φούσκας» ο πρόεδρος του Σύριζα. Να παραπλανήση τον ελληνικό λαό, ώστε να μην αντιληφθή το μέγεθος των δικών του αερολογιών".
Η ΑΥΓΗ: "Κυβέρνηση Βορίδη! Απών ο Σαμαράς, κομπάρσος ο Βενιζέλος"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε μια καινοφανή κίνηση για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, που αποτυπώνει αδρά την κατάσταση αλλά και τις εύθραυστες ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, προχώρησε ο Αντ. Σαμαράς ορίζοντας τον Μ. Βορίδη να εισηγηθεί αντ΄αυτού αύριο στη βουλή την πρόταση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Απύθμενη υποκρισία"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "άφεση αμαρτιών από τον πρωθυπουργό στον συνεταίρο του λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Με αφορμή την καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος», ο Αντ. Σαμαράς «ξέχασε» τις καταγγελίες της παράταξής του και τον σκανδαλώδη νόμο του 2010 του Ευάγγ. Βενιζέλου, ο οποίος στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο επιπλέον 1,3 δισ. ευρώ. Για συγχωροχάρτι μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Φορολογούνται τα εταιρικά κινητά"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο φορολογητέο εισόδημα προστίθενται από την αρχή του 2014 οι παροχές σε είδος, εφόσον η συνολική τους αξία υπερβαίνει τα 300 ευρώ ανά έτος. Στις παροχές σε είδος περιλαμβάνονται τα εταιρικά κινητά τηλέφωνα, οι εταιρικές πιστωτικές κάρτες, το όφελος που προκύπτει από την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεφωνίας (αφορά εργαζομένους και συνταξιούχους της ΔΕΗ και του ΟΤΕ), η κάλυψη διδάκτρων, ιατρικών εξόδων, συνδρομών σε γυμναστήρια, λέσχες κ.λπ. από τον εργοδότη".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σπασμένα τα φρένα της μοιραίας νταλίκας"
Η εφημερίδα γράφει για τα πρώτο συμπέρασμα που έβγαλαν οι πραγματογνώμονες και πως ήταν ελλιπή τα μέτρα που ελήφθησαν λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας.
Ο ΛΟΓΟΣ: "Σπάει τα κοντέρ η μακροχρόνια ανεργία"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς υψηλότερους σε σχέση με τα περισσότερα κράτη-μέλη μέχρι το 2007, ωστόσο από τότε εισήλθε σε βαθειά ύφεση. Παράλληλα, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μειώθηκε, παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την προ κρίσης εποχή και έχει φτάσει στα επίπεδα του 2000".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργάνωση της πάλης χωρίς αναμονή"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, το προηγούμενο Σάββατο, αποτέλεσαν σημαντικό σταθμό στην πορεία προς το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η του Νοέμβρη. Τις 422 έφτασαν οι οργανώσεις που πήραν απόφαση για συμμετοχή και συνδιοργανώνουν το πανελλαδικό συλλαλητήριο".
STAR PRESS: "ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ γόβες - στιλέτο σπέρνει τον τρόμο"
ΤΑ ΝΕΑ: "Οι νέοι μισθοί των ενστόλων"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ποσοστό περίπου 50% θα αποκατασταθούν οι απώλειες των μισθών των ενστόλων, όπως προκύπτει από το προσχέδιο προϋπολογισμού 2014. Οι αυξήσεις αναμένεται να δοθούν από τον Νοέμβριο. Από τον επόμενο χρόνο θα αρχίσουν να εκταμιεύονται τα αναδρομικά για την περίοδο από τον Αύγουστο του 2012, τόσο για τους ενστόλους, όσο και για τους δικαστικούς".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "9 μυστικά που τονώνουν την αυτοπεποίθησή μας"
Kontranews: "Πλαστά τα στοιχεία του προϋπολογισμού"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "γελάνε οι οικονομολόγοι με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται καθαρά για μια έκθεση ιδεών, που δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικά στοιχεία και μεγέθη, στοχεύοντας αποκλειστικά στην εξαπάτηση της κοινής γνώμης και των αγορών"
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προϋπολογισμός-μήνυμα"
Η εφημερίδα σημειώνει "ανάπτυξη 2,9%, πρωτογενές πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ, πολύ κοντά στο στόχο του Μνημονίου για 3%, χωρίς νέα μέτρα, όπως έγραψε η «Η», και σχεδόν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, με περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 0,2% του ΑΕΠ προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Υψηλός ρυθμός ανάπτυξης και πρόσθετες επιβαρύνσεις"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 2,9% στηρίζεται το πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής του 2015, που περιγράφεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, το περιεχόμενο του οποίου θα αλλάξει στον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς οι ελεγκτές δεν το έχουν εγκρίνει".