Την απαλλαγή των βιοτεχνικών επιχειρήσεων από τον ΕΝΦΙΑ ζητεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της τονίζει πως με τα αλλεπάλληλα χαράτσια, η κυβέρνηση αντί να κρατήσει ζωντανή την ελληνική παραγωγή και την μικρή επιχείρηση, επιταχύνει τον ενταφιασμό τους, καθώς με τον ΕΝΦΙΑ προστίθεται επιπλέον βάρος στις δυσβάστακτες φορολογικές υποχρεώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν περιέλθει στην πλειοψηφία τους σε οριστική αδυναμία αποπληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Τα κάθε είδους «προσωρινά» χαράτσια (βλέπε ΕΕΤΗΔΕ) -υποστηρίζει η Ομοσπονδία- είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, η οποία τροφοδοτούσε την οικονομική δραστηριότητα και συντελούσε στην ανάπτυξη, επιδρώντας καθοριστικά στην απασχόληση.

Σύμφωνα με την ΟΒΣΘ, ο ενιαίος φόρος ακινήτων είναι μια βάρβαρη και άδικη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, που παραβιάζει κατάφωρα την συνταγματική αρχή της πληρωμής φόρων ανάλογα με την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και πρέπει να καταργηθεί.