Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα περίπου δύο μηνών, εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης σταμάτησαν τη διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων, που προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Πραγματοποίησαν κινητοποίηση σήμερα στο Δημαρχείο και δεν επέτρεψαν στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης να προχωρήσουν στον έλεγχο των συμβάσεων υπαλλήλων που έχουν μονιμοποιηθεί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης προχώρησε σε αναφορά στον εισαγγελέα και χαρακτήρισε απαράδεκτη την ενέργεια των υπαλλήλων.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαράς, τόνισε πως, στην πρώτη επίσκεψη των ελεγκτών, πέρασαν από κόσκινο 300 φάκελοι υπαλλήλων για τους οποίους “off the record”, δεν υπήρχε πρόβλημα. Πρόσθεσε ότι, παρόλα αυτά, το σωματείο των εργαζομένων «υπακούει στα κελεύσματα της ΠΟΕ-ΟΤΑ».

Οι ελεγκτές θα επιστρέψουν την Τετάρτη στο Δημαρχείο, ενώ για την ίδια μέρα οι εργαζόμενοι προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Μάλιστα, το μέλος του δ.σ. της ΠΟΕ – ΟΤΑ Μηνάς Μοναστηρίδης, υποστήριξε πως «η δήλωση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, ότι θα φέρει εισαγγελέα, δείχνει ξεκάθαρα τον αυταρχισμό της διοίκησης του δήμου».