Δύο διημερίδες με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη στη σκιά της οικονομικής κρίσης, θα πραγματοποιηθούν από αύριο μέχρι και το Σάββατο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, υπό την ακαδημαϊκή ευθύνη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.


Η πρώτη εκδήλωση έχει θέμα «Η άνοδος του πολιτικού εξτρεμισμού εντός και εκτός των Κοινοβουλίων» και θα διοργανωθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 2 και 3 Οκτωβρίου 2014. Η έναρξη της εκδήλωσης θα  γίνει στις 5:00μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων, στον 1ον όροφο του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για συνάντηση εργασίας μελών του Δικτύου για τη Μελέτη της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην Ευρώπη (PADEMIA), στο οποίο η χώρα μας εκπροσωπείται από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η δεύτερη εκδήλωση με θέμα «Το ελληνικό κομματικό σύστημα μετά τις πρώτες εκλογές της “κρίσης”: Οι εξελίξεις της περιόδου 2012-2014» θα πραγματοποιηθεί κατά την ετήσια συνάντηση του Δικτύου Μελέτης των Εκλογών, της Κοινής Γνώμης και των Κομμάτων της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Η διημερίδα, η οποία διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014. Η έναρξή της θα γίνει στις 2:00 μ.μ. και πάλι στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου.

Οι δύο διημερίδες θα είναι ανοιχτές στο κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τους ιστοτόπους:

http://www.pademia.eu/events/workshop-political-extremism/

και

http://grepop.wordpress.com/